Viatge a Barcelona

Hem tornat enguany a Barcelona. Tot i el risc que suposaven les circumstàncies el departament de Valencià considerava que potser un altre any sense viatge era excessiu i potser l’any que ve ens faria mandra. I ha sigut un encert perquè hem gaudit d’una ciutat menys populosa del que altres anys ens trobàrem. A més que aquest 2nBatxiller havia perdut moltes activitats per culpa de la COVID.

Eixírem del Rascanya de matinet i eixa vesprada férem camí cap a Montjuïc per anar al MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya) i poder veure peces úniques del romànic peninsular. També passejàrem pel gòtic, renaixement, barroc i el modernisme.L’endemà era el dia Gaudí: Passeig de Gràcia, casa Batlló i visita a la Pedrera, edifici emblemàtic d’aquest moviment caracteritzat per les formes onejants, orgàniques, lluminoses. Acabàrem la visita al terrat presidit per aquelles escultures gaudinianes que recordaven guerrers amb els seus elms.Eixa vesprada, ens tocava la zona medieval: Barri gòtic, plaça de Sant Felip Neri, plaça Sant Jaume i Santa Maria del Mar i de nit, teníem entrada per veure T’estimo si he begut, al teatre Poliorama. Obra escrita per Empar Moliner, produïda i representada per T de teatre, Dagoll-Dagom i la Brutal.


Divendres de bon matí, férem maletes perquè ja no tornaríem al Hostel, i ens dirigírem al recinte modernista Sant Pau, una joia del modernisme creada per Lluís Doménech i Montaner. Un hospital format per diversos edificis que s’assenta sobre l’antic hospital medieval. Diuen que des de les finestres, Doménech i Gaudí es fitaven les obres perquè estan en línia Sant Pau i la Sagrada Família. Aquesta activitat va ser sufragada per l’AMPA i fou una de les que més agradà als alumnes.