Campanya de sensibilització sobre els perills de l’accés de menors a continguts inadequats

El INCIBE (Institut Nacional de Ciberseguretat en Espanya) ha iniciat una nova iniciativa de sensibilització (#StopContenidoInadecuado) per a ajudar a les famílies a protegir als menors de l’accés a continguts inapropiats en Internet.

En el context actual dels avanços tecnològics, els menors estan exposats cada vegada més a una variada gamma de continguts en línia que poden ser perjudicials per al seu benestar emocional. Aquests poden incloure imatges violentes, discursos d’odi o desinformació, i poden tenir conseqüències greus per al seu desenvolupament si no compten amb el pensament crític necessari per a contrarrestar-los.

Davall el lema “Protégeles de los contenidos inadequados”, la campanya proporciona accés a diversos recursos i materials d’ajuda i sensibilització per a les famílies disponibles al lloc web

https://www.incibe.es/menores/tematicas/contenido-inadecuado.

Aquests recursos inclouen articles, infografies, vídeos i elements gràfics que informen sobre com accedir a aquests continguts, el seu impacte en els menors i quines mesures poden prendre els pares i mares per a supervisar i acompanyar als seus fills en una experiència digital positiva i adequada a la seua edat.

Com a recursos volem destacar:

En aquest segon trimestre, a l’assignatura de 4t d’ESO d’informàtica, hem estat treballant el problema de la desinformació i les fake news per a desenvolupar en l’alumnat un pensament crític i un bon comportament a la xarxa (netiqueta).