Excursió de Religió en 1r i 2n d’ESO

22 alumnes de 1er i 2on d’ESO varen fer este dimarts dia 17 de maig una excursió a Gandia, dins de les activitats programades pel departament de Religió.

L’objectiu era conèixer la persona més rellevant que ha donat la nostra comarca junt a Ausiàs March: Francesc de Borja, que és el nostre sant més universal. I és que enguany fa 450 anys que va morir i 350 que va ser declarat sant, i per això és un «any sant», amb activitats i visites guiades per donar a conèixer la vida d’este noble. Francesc, de la família dels Borja -valenciana i mundialment coneguda-, IV duc de Gandia, sent ric i poderós, amic dels reis d’Espanya, va decidir optar per la vida religiosa, en pobresa i servici, en una nova ordre que s’acabava de fundar i que quasi ningú coneixia: els jesuïtes. En paraules de Sant Ignaci de Loiola va ser una «estampida».

Per aquest motiu vàrem fer la ruta Territori Borja, vàrem visitar el Palau Ducal i la seua església, que ens va ensenyar un jesuïta, el museu de Santa Clara, la Col·legiata i la Parròquia de Sant Francesc de Borja en el Passeig de les Germanies. Va ser un dia diferent, la primera excursió en l’institut per als de primer, i en la que tinguérem també moments d’esplai i jocs. Per tot això acabem molt contents i amb ganes de més.

Tant els de primer com els de segon tindran en les pròximes setmanes sendes excursions de fi de curs. Amb el departament de Religió ja serà el curs que ve.