XII Universitat estacional d’Enguera

El passat 3 de novembre es va celebrar la XII Universitat estacional d’Enguera, organitzada per la Universitat de València, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Enguera i l’IES Enguera, entre altres entitats.

Esta edició estava dedicada a la “Cuina saludable i el benestar emocional”. La jornada va estar dividida en tres parts.

Una primera conferència per part del Dr. José Miguel Soriano del Castell, catedràtic de nutrició i bromatologia. Esta ponència tractava principalment sobre el poder de les falses dietes en la societat i donava tècniques per a identificar-les.

La segona part de la jornada va ser dirigida per la psicòloga Tamara Escrivà (psicòloga investigadora postdoctoral de la UV). En un primer lloc va exposar com el benestar emocional afectava la nostra relació amb el menjar i viceversa, posant l’accent en la influència de les xarxes socials en la nutrició. Posteriorment, va haver-hi una taula redona en la qual participaven al costat de Tamara quatre alumnes/as de l’IES i dos representants de l’AMPA. Ací es va establir un debat i es van plantejar qüestions relacionades amb el tema i que interessen tant a pares/mares com a adolescents.

L’última de les activitats de la jornada va ser un showcooking per part del xef Joan Clemente d’aproximadament 30 minuts i una posterior degustació dels plats cuinats per als assistents.

Va ser una jornada molt enriquidora de la qual esperem poder continuar gaudint en pròxims anys.