Xarrada “Educació per a la llibertat”

Hui dimarts 18 de juny hem rebut en el centre una visita molt especial. Alexandre Baixauli, un bomber voluntari de l’ONG Open Arms ens ha fet una xarrada amb un títol molt suggeridor “Educació per a la llibertat”.

Ha assistit com a públic l’alumnat de segon de l’ESO i la xarrada estava relacionada amb una de les situacions d’aprenentatge que hem treballat aquest trimestre en l’Àmbit Sociolingüístic:: “Les migracions”.

Alexandre sacrifica les seues vacances d’estiu per a localitzar i rescatar a migrants en el mar Mediterrani.

Crec que no exagere si afirme que ha remogut en totes i en tots els assistents tot un ventall d’emocions.

Entre altres temes, ens ha parlat dels drets humans o de les causes de les migracions, tot això acompanyat de crues imatges de rescats reals en els quals ha participat.

Ens ha fet reflexionar i ha intentat fer-nos comprendre d’una manera realment crua la situació de milers de persones no tan afortunades com nosaltres.

La xarrada ha acabat amb una pregunta interessant: Què puc fer jo? La resposta és més fàcil del que sembla i encara que posar fi a esta situació pot ser no estiga a les nostres mans, el que sí que podem fer és prendre consciència de la problemàtica de la migració, plantejar-nos les etiquetes, reflexionar i posicionar-se quan presenciem algun abús de poder.

Estes han sigut les paraules d’Alexandre, una persona molt jove, però al qual les experiències com a voluntari, han dotat de gran saviesa.