Sweeney Todd on Trial

En el marc del PEL, l’alumnat de 4ESO va escenificar el judici al personatge de Sweeney Todd. Després d’haver llegit i treballat la història del barber de Fleet Street a l’aula, per grups, van fer un role-playing en el que van adoptar els papers de judge, defensa, acusació, Sweeney Todd i testics. Van estudiar els personatges, van elaborar el guio i, finalment, van portar a terme les representacions per als seus companys i companyes. Mitjançat aquesta activitat, l’alumnat ha pogut posar en pràctica destreses tant orals com escrites en llengua anglesa.

Sweeney-Todd-on-Trial-1

Coevaluation-Sweeney-Todd-on-Trial

LLegint amb Nolla

L’alumnat de 3r ESO ha treballat en un projecte conjunt amb les àrees de plàstica i tecnologia anomenat Llegint amb Nolla en el qual han construït un banc per grups. Les hores de tecnologia les han aprofitades per a construir l’estructura del banc mentre que les de plàstica s’ha utilitzat per a donar-li color amb materials reciclats. El resultat han estat uns bancs molts bonics per a fer un racó de lectura a la biblioteca del centre. Els bancs s’han exposat al Museu del Taulell Manolo Safont dins l’exposició temporal Cap a un passat sostenible.

Tallers a l’UJI

L’alumnat de 4 ESO C i 4 ESO D ha visitat la Universitat Jaume I per a realitzar diferents tallers relacionats amb el medi ambient industrial, l’energia i la sostenibilitat: 

  • Taller de partícules: han observat mitjançant un microscopi electrònic les partícules de l’aire que respirem. 
  • Taller Illa de calor: han experimentat a través d’una cambra termogràfica els fonaments de la radiació tèrmica. 
  • Taller cotxe d’hidrogen: conéixer i experimentar amb una forma d’energia de gran potencial i comprendre com funcionen les piles de combustible. 
  • Taller Laboratori mòbil: mesurament dels gasos d’un vehicle. 

Xerrada empresa

El passat 9 de maig l’alumnat de 1FPB va rebre una xerrada a l’institut a càrrec d’un professional d’una empresa de l’entorn, on es van tractar aspectes d’organització d’equips i gestió de recursos humans.

Pòster científic

L’alumnat de 4t d’ESO de l’optativa taller d’aprofundiment van ser seleccionats per a participar en el llançament d’un globus a l’estratosfera per a recaptar dades científiques a Saragossa dins del projecte Servet. Per a explicar el seu projecte l’alumnat va elaborar un pòster en castellà, explicant el seu projecte i la seua metodologia de treball. Aquestes bones pràctiques permeten a l’alumnat connectar els coneixements adquirits i aplicar-los.

poster_IES_EL_TORRELLO

Campanya solidària

Cultura i solidaritat s’han ajuntat aquesta setmana per ajudar amb la campanya solidària del CEIP Mestre Caballero, amb la recollida d’aliments per a famílies amb menors a càrrec sense vivenda, que col·laboren amb la Comunidad de Emaus del padre José de Torrechiva.
Amb els diners recollits del mercat del llibre, hem comprat tres caixes d’aliments.