Presentació

L’IES Camp de Túria és un centre de tipus C, és a dir, el seu alumnat no arriba a 1000. Amb un total de 833 alumnas/es i 91 professores/rs, compta amb 7 unitats de 1r ESO, 6 de 2n, 6 de 3r (inclòs 1 PMAR), 5 de 4t (inclòs 1 de PR4), 2 de FPB i 6 de Batxillerat. Els batxillerats que es donen són: L’Humanístic, el Científic i l’Artístic, aquest últim en exclusiva per a tota la comarca. Des de fa anys les unitats de Batxillerat en són 3 en primer i 3 en segon.

Està ubicat a Llíria, essent el primer institut d’ensenyament de la comarca, la qual cosa ha fet d’ell un històric punt de referència. En l’actualitat comparteix la seua tasca educadora amb cinc centres més: IES Laurona, Francisco Llopis, Santa Ana, La Unió i El Prat.

L’IES Cap de Túria va néixer l’any 1972, amb una voluntat clarament comarcal, ja que des del començament l’alumnat ha vingut de tot arreu de la comarca. L’aparició de nous centres, a la Pobla de Vallbona, Benaguasil, Vilamarxant, etc, no ha canviat el principi bàsic, ja que el decret d’adscripció dóna el dret d’escolarització preferent a l’alumnat de Casinos, Domeño, Marines, Olocau i Gàtova, a més dels del CP Sant Miquel de Llíria.

“La Cúpula de l’Asunción des de la Sang”. Acuarel·la de Juan Díaz Almagro, Llíria, 2016.

El temps i que estiga ubicat en una comarca fortament expansiva han fet que les infraestructures siguen totalment inadequades, tant és així que la construcció d’un nou institut és la prioritat absoluta que té marcada el centre. De fet, tota la comunitat escolar, des de les institucions (educativa i municipal) fins als òrgans de govern i associacions del centre, està implicada perquè es faça realitat com més prompte millor.

L’institut sempre ha comptat amb una diversitat d’alumnat: rural i urbana, castellà i valencià, que ha necessitat per part del professorat fer una tasca integradora. El nostre centre no és alié als canvis que estan donant-se per tot arreu, encara que a hores d’ara a una escala menor. Per tal de fer front a la nova immigració cal que s’amplien els recursos humans de compensatòria que ja s’han posat en marxa.

Aconseguir un nou institut, tenir més recursos humans i mantenir-nos com un centre de referència, sense donar les esquenes a cap dels reptes dels nous temps, i en plena col·laboració amb tots els centres educatius i institucions de la nostra zona, eixa és la nostra voluntat, per ací passa el nostre camí.

Logo IES Camp de Túria