Proposta per als pressupostos participatius: “Jocs tradicionals als parcs del nostre poble”

L’any 2009, FPA Beniassèn va publicar un llibre de jocs tradicionals recopilats a partir de la narració de les persones dels grups de Persones Neolectores i d’Educació de Base d’este centre. El llibre explica com i on s’hi jugava quan estes persones eren menudes, i quins objectes, elements o adaptacions de l’espai calia fer-hi per a poder jugar.

A més, de cada joc que s’explica al llibre, hi ha un vídeo representat per xiquetes i xiquets del poble que reprodueix el joc perquè se’n puga veure l’execució.

La proposta és que als parcs o a les zones de joc de les xiquetes i dels xiquets del poble: Parc Paquito del Xocolatero, Parc del Ferrocarril, Plaça del Pare Anselmo Martí, Parc de l’Avinguda Rei En Jaume, Plaça Pla de la Font, Parc 4×4… s’hi incorporen:

  • Un codi QR que enllace amb el lloc web FPA Beniassent per tal que s’hi puguen vore els vídeos dels jocs.
  • Panells amb l’explicació d’alguns jocs.
  • S’hi habilien els espais que corersponga, sempre que faça falta, per a poder executar els jocs: pintar a terra un enxanc, marcar on es poden fer clots per a jugar al guà, marcar els quatre arbres amb un codi QR que enllace al vídeo de cada joc…
  • Facilitar els materials necessaris per a executar alguns jocs: la corda, les xapes, els tacons i els cartons, la trompa, l’escampilla

L’execució del projecte es podria fer amb uns 4.000 euros

Proposta presentada per Jaume Llopis i Tomàs Tàpia.