SCHULL
Atlantic SEAL, Schull, Irlanda.
El projecte Erasmus+ concedit a l'EOI de Quart de Poblet ens ha permés desenvolupar una estada de dues setmanes en la institució Atlantic SEAL -School of English and Active Leisure- en Schull (Irlanda).
La institució d'acolliment, Atlantic SEAL, ens ha proporcionat diverses visites orientades a promoure la història i cultura irlandesa; a més, hem pogut observar diferents tipus de tallers impartits pels seus professors.
En relació amb les activitats culturals, durant la nostra estada hem visitat els punts geogràfics més importants de la zona de West Cork (Mizen Head, Brow Head, Three Castle Head, Garnish Island and Glengarriff, Kílcoe Castle), a més hem fet una visita per Schull i els seus voltants, coneixent de primera mà els orígens de cultura irlandesa, els costums dels seus ciutadans i els entorns naturals que envolten aquest preciós poble costaner irlandés. També hem visitat algunes de les poblacions pròximes a Schull com Bantry i la pròpia ciutat de Cork, en la qual hem descobert els aspectes més importants de la seua història i hem visitat la Crawford Art Gallery.
D'altra banda, la institució d'acolliment ens ha brindat l'oportunitat d'observar alguns dels tallers impartits pel seu personal docent. L'objectiu dels tallers és ensenyar llengua anglesa a través d'activitats sobre la història i la cultura irlandesa, els mites i supersticions més coneguts, les artesanies típiques de la zona com la ceràmica i activitats esportives lligades amb la mar, entorn al qual gira la vida d'oci de gran part dels vilatans. A més, hem pogut gaudir d'una classe pràctica de mindfulness de la mà del professor Séan Vail, que ens ha permés conéixer els beneficis de la meditació per als alumnes dins l'aula. Tots aquests tallers i activitats ens han demostrat un dels principals conceptes treballats en el curs: el de l'aprenentatge experiencial com a base per a l'ensenyament de qualsevol disciplina, ja que el seu objectiu és que el coneixement es construeix a través de la transformació provocada per l'experiència. Sens dubte, un mètode molt interessant per a implementar en les nostres classes de llengua anglesa.
En resum, aquesta experiència ens ha servit per a conéixer altres mètodes d'ensenyament de llengües tant dins com fora de l'aula, posant l'accent en la importància d'encuriosir de l'alumne a través de diferents estratègies i eines, fomentant el treball col·laboratiu entre els alumnes i l'aprenentatge experiencial a través de diverses activitats amb contingut històric i lúdic sobre la cultura irlandesa.
La nostra estada ha coincidit en el temps amb la de l'alumnat, la qual cosa ha fet que l'experiència haja sigut encara més enriquidora.
Fátima Costas, Estefanía Terrádez i Elena Alonso
Professores del departament d'anglés.