Carnestoltes

Enguany el nostre carnestoltes s'ha vestit de convivència. Hem aprofitat aquesta activitat per a passar els quatre aularis tot el dia junts. De matí amb activitats i jocs al Lentisco i ja de vesprada el cercavila pel poble amenitzat pels músics de Vall . Amb un final molt dolç a la plaça del poble, un berenar oferit per les famílies de Vall.

L’hort de Vall a la ràdio!!

Els dies 5 i 6 de febrer en l’Aulari de Vall de Almonacid reberem la visita de diversos mitjans de comunicació per a presentar-los la nostra escola, el nostre dia a dia i les activitats que realitzem dins del projecte ERA (Escola Rural Activa).

El dilluns 5 ens va visitar Inma Pardo, del conegut programa de ràdio «A vivir que son dos días» de la cadena SER. Realitzem diverses entrevistes dins del centre, en les que li vam parlar sobre les vivències i impressions de l’alumnat i de l’equip docent. També visitarem l’hort on expliquem les activitats que allí realitzem.

El dimarts 6 ens va visitar el programa de Televisió Espanyola «Para todos La 2». Durant tot el dia li vam mostrar les activitats que duem a terme amb els diferents grups que envolten la comunitat educativa.

En primer lloc, van entrar a les aules per a captar imatges del nostre dia a dia i realitzar-nos algunes preguntes. També els vam mostrar la nostra cooperació amb la Unidad de Respiro de Vall de Almonacid i els projectes en els quals cooperem amb el Taller de Jardineria de la localitat.

A continuació els vam mostrar en primera persona les activitats que duem a terme en l’hort, com per exemple, sembrar, regar, recol·lectar o realitzar compost natural. Allí l’alumnat i el professorat també va oferir davant la cambra les seues impressions sobre el projecte.

Finalment, a l’eixida del centre, algunes famílies van compartir amb el programa les seues opinions sobre l’escola i els seus avantatges.

Ací vos deixem l’enllaç a la notícia.

Quin festival de convivència!!

Un desembre més ens reunim per a fer una convivència en l'Amuna i compartir moments, jocs i activitats tota l'escola junta.

Enguany, com sempre,  és la primera volta que es reuneix l'alumnat dels diferents aularis per a fer els balls tots junts. Tenim el matí per a fer el que és l'assaig general. A més, ha vingut a visitar-mos la mascota d'Irco.

Ja a la vesprada amb el festival dedicat a totes les famílies, aquesta vegada sols han sigut balls, i on va sorprendre especialment el ball del tercer cicle. El tema comú escollit és el mateix del projecte que hem estat fent al llarg del trimestre, el cinema.

Per acabar la convivència l'Ampa ens ha delectat amb un berenar per a tothom.

Comencem les Convivències

Este primer trimestre el nostre projecte de centre es centra en el CINEMA, per això hem aprofitat el dia de convivència per a treballar-ho tot el CRA unit.

Hem demanat la col·laboració d’Escola Valenciana i ens han ajudat muntat un taller sobre el cinema a més de donar-mos accés a una plataforma de pel·lícules en valencià.

El taller va ser tot un èxit i ací vos deixem el resultat!!

INFANTIL i 1r CICLE

INFANTIL i 1r CICLE

INFANTIL i 1r CICLE

3r, 4t, 5é i 6é

3r, 4t, 5é i 6é

3r, 4t, 5é i 6é

Al CRA formem part de Coeducacentres

Enguany el CRA Palancia-Espadán ens hem apuntant al Programa Coeducacentres. Una iniciativa de Conselleria per crear una xarxa d'escoles on es genere una "cultura de centre basada en el diàleg i la cultura de la pau".

Així doncs, professorat, famílies, alumnat, personal de menjadors i representants dels ajuntaments, hem iniciat una formació que durarà tot el curs i on aprendrem a assolir un model de convivència lliure de violència masclista i respectuós amb la diversitat afectiu-sexual.

Durant el primer trimestre ens hem nodrit de tota la part teòrica, realitzant un curs en línia de 20 hores, i carregant les piles necessàries per posar tot allò après en pràctica.

A més a més, ens reunírem un dia l'Equip Motor (un grup format per personal de tota la comunitat educativa) per treballar cooperativament, posar idees en comú i organitzar la celebració del 25N, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència envers la Dona.

Tot seguit us deixem unes fotos. Cliqueu a la imatge per veure-les:

Rap de l’escola

Aquest curs el CRA ha participat a RAPSODES2021, és un projecte de conselleria que s'emmarca en la convocatòria d'intercanvis escolars entre escoles de comarques de parla castellana i escoles de parla valenciana per incentivar l'ús del valencià mitjançant les lletres i el versos improvisats, involucrant tot l’alumnat des d’infantil fins a sisé de primària.

Per a dur-ho a terme hem contat:

-En un curs de formació de professorat

-En material didàctic al voltant de la rima, poesia oral improvisada, la cançó tradicional, la glosa, el rap i altres músiques urbanes, tant des del punt de vista lingüístic com artístic, que hem treballat amb l'alumnat a les assignatures de música i de valencià.

-En dos tallers per a l'alumnat, un de cant tradicional d'ALBADES i altre de RAP. On hem après a rimar i a improvisar.

-Amb l'escola d'Estivella “El Braçal” en la que hem realitzat activitats específiques mitjançant e-mail, videotrucades... I com a colofó,

-Hem tingut la gran sort de tindre una de les raperes més de moda que hi ha actualment en la Comunitat Valenciana, TESA, que ens ha ajudat a muntar la lletra i la música del que ara és l’himne de la nostra escola.

- L'hem gravat com els/les professionals amb el tècnic Pere Ródenas.

Per a tots i totes ha sigut una experiència única i meravellosa. Per suposat menció especial a la mestra de música que no només ha coordinat tot si no que a més ha fet el muntatge de vídeo que us presentem.

I ara a gaudir del RAP:    VINE I PASSA!!