Grup de danses Carrascal

El grup de 1r CFGS Animació Sociocultural i Turística va assistir a la xarrada de Gaizka Casanova i Laura Gómez sobre l’evolució del Grup de Danses Carrascal. Des dels seus inicis en 1985 fins a l’actualitat. A més a més, va tindre l’oportunitat d’aprendre part d’una dansa tradicional: “Les danses de Santa Caterina”,  valorant l’esforç que suposa assajar estos balls.

En la mateixa setmana, el divendres 4 d’octubre, va visitar la seu, de la mà d’una de les seues fundadores, Mª Victoria Sandoval, més coneguda com Toya. Locals per a assajar, despatxos i multitud de records van acostar a l’alumnat a la història i trajectòria d’este grup de danses. És fàcil comprendre l’estima que li té la població d’Alcoi, per la recuperació de les seues tradicions i la participació en actes nadalencs tan emblemàtics com “les pastoretes” o “la burreta”. 

Per finalitzar la visita, ens van convidar a participar en la seua XXXV Setmana de Cultura Popular (29 setembre-6 octubre). Un bon moment per gaudir de la música de dolçainers i tabaleters que tan bé acompanyen als ballaors i ballaores d’este grup de danses tan representatiu d’Alcoi. 

Moltíssimes gràcies a Gaizka, Laura i Toya per la seua amabilitat i per obrir-nos les portes i el cor del Grup de Danses Carrascal.