Cursa Sant Silvestre Solidària/Carrera San Silvestre Solidaria

La Cursa Sant Silvestre Solidària: Una Festa d’Unió i Solidaritat.

El passat 18 de desembre, Sant Jordi es va omplir de somriures, energia i compromís en la celebració de la Cursa Sant Silvestre Solidària, organitzada a favor de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC). La jornada no només va ser una activitat esportiva, sinó també una mostra del gran cor de la nostra comunitat educativa.

Es respirava un ambient d’alegria i entusiasme pels carrers del nostre poble. Tant l’alumnat com les famílies, el professorat i els docents del centre van posar-se les sabatilles esportives per unir forces per una causa tan important. La diversitat d’edats i nivells d’energia no va ser un obstacle, sinó una oportunitat per demostrar que junts podem arribar més lluny. Les disfresses, típiques d’aquesta època de l’any, van donar un toc festiu i nadalenc a la cursa, omplint de colors i rialles el recorregut.

La recaptació final, 329,90 €, és un exemple del compromís de totes i tots amb la lluita contra el càncer. Aquesta aportació ajudarà l’AECC a continuar amb la seua tasca essencial: la investigació per trobar solucions, la prevenció de la malaltia i el suport a les persones que la pateixen i les seues famílies.

La Cursa Sant Silvestre Solidària ha estat molt més que un esdeveniment esportiu. Ha sigut un espai per enfortir els valors de la solidaritat, l’empatia i el treball en equip entre totes les persones que formem part d’aquesta gran família. L’alumnat ha aprés que amb xicotets gestos es poden aconseguir grans coses.

Sens dubte, aquesta ha sigut una experiència que no oblidarem. La màgia i la solidaritat viscuda ens animen a continuar organitzant activitats que uneixen i aporten el nostre granet d’arena per millorar el món.

Gràcies per fer-ho possible i per demostrar, una vegada més, que junts som imparables.

Esperem amb il·lusió la següent edició!


La Carrera San Silvestre Solidaria: Una Fiesta de Unión y Solidaridad.

El pasado 18 de diciembre, San Jorge se llenó de sonrisas, energía y compromiso en la celebración de la Carrera San Silvestre Solidaria, organizada a favor de la Asociación Española Contra el Cáncer (AECC). La jornada no solo fue una actividad deportiva, sino también una muestra del gran corazón de nuestra comunidad educativa.

Se respiraba un ambiente de alegría y entusiasmo por las calles de nuestro pueblo. Tanto el alumnado como las familias, el profesorado y los docentes del centro se pusieron las zapatillas deportivas para unir fuerzas por una causa tan importante. La diversidad de edades y niveles de energía no fue un obstáculo, sino una oportunidad para demostrar que juntos podemos llegar más lejos. Los disfraces, típicas de esta época del año, dieron un toque festivo y navideño a la carrera, llenando de colores y risas el recorrido.

La recaudación final, 329,90 €, es un ejemplo del compromiso de todas y todos con la lucha contra el cáncer. Esta aportación ayudará la AECC a continuar con su tarea esencial: la investigación para encontrar soluciones, la prevención de la enfermedad y el apoyo a las personas que la sufren y sus familias.

La Carrera San Silvestre Solidaria ha sido mucho más que un acontecimiento deportivo. Ha sido un espacio para fortalecer los valores de la solidaridad, la empatía y el trabajo en equipo entre todas las personas que formamos parte de esta gran familia. El alumnado ha aprendido que con pequeños gestos se pueden conseguir grandes cosas.

Sin duda, esta ha sido una experiencia que no olvidaremos. La magia y la solidaridad vivida nos animan a continuar organizando actividades que unen y aportan nuestro granito de arena para mejorar el mundo.

Gracias por hacerlo posible y demostrar, una vez más, que juntos somos imparables.

¡Esperamos con ilusión la siguiente edición!

Commemoració 25N al CEIP LLUÍS TENA / Conmeración 25N en el CEIP LLUÍS TENA

El dilluns 25 de novembre vam commemorar a la nostra escola el “Dia Internacional de l’eliminació de la violència contra les dones”.

Prèviament a les activitats que vam dur a terme per la vesprada, l’alumnat de Primària vam conèixer per què es commemora aquest dia. Concretament, vam vore per què és el 25 de novembre i no un altre dia de l’any (vam conèixer el cas de les germanes Mirabal anomenades “Les papallones”) i vam reflexionar sobre l’actual violència que sofreixen moltes dones arreu del món i quines conductes podem tenir nosaltres front a aquestes situacions.

Per la vesprada, tota l’escola vam fer diversos tallers al pati de manera conjunta. Tots i totes vam aportar el nostre granet de sorra en la composició del mural que tenim exposat al passadís.

A banda, al 3r cicle, i dins del treball de l’àrea de Valors Cívics i Ètics, hem abordat conceptes relacionats amb aquesta activitat de centre. Per fer-ho, vam llegir el clàssic “Arturo y Clementina”, un àlbum escrit per Adela Turin i il·lustrat per Nella Bosnia. A partir de la lectura, vam reflexionar sobre els valors i actituds que volem promoure i aquells que volem evitar, tant en relació amb les dones com en les nostres relacions personals. Com a resultat, vam crear un mural col·lectiu on vam enganxar les paraules més significatives que reflecteixen el nostre posicionament i aprenentatge.


El lunes 25 de noviembre conmemoramos en nuestra escuela el “Día Internacional de la eliminación de la violencia contra las mujeres”.

Préviamente a las actividades que llevamos a cabo por la tarde, el alumnado de Primaria conocimos por qué se conmemora este día. Concretamente, vimos por qué es el 25 de noviembre y no otro día del año (conocimos el caso de las hermanas Mirabal llamadas “Las mariposas”) y reflexionamos sobre la actual violencia que sufren muchas mujeres alrededor del mundo y qué conductas podemos tener nosotros y nosotras frente a estas situaciones.

Por la tarde, toda la escuela hicimos varios talleres en el patio de manera conjunta. Todos y todas aportamos nuestro granito de arena en la composición de un mural que tenemos expuesto en el pasillo.

A parte, al 3r ciclo, y dentro del trabajo del área de Valores Cívicos y Éticos, hemos abordado conceptos relacionados con esta actividad de centro. Para hacerlo, leímos el clásico “Arturo y Clementina”, un álbum escrito por Adela Turin e ilustrado por Nella Bosnia. A partir de la lectura, reflexionamos sobre los valores y actitudes que queremos promover y aquellos que queremos evitar, tanto en relación con las mujeres como en nuestras relaciones personales. Como resultado, creamos un mural colectivo donde enganchamos las palabras más significativas que reflejan nuestro posicionamiento y aprendizaje.

Esport adaptat a l’escola/Deporte adaptado en la escuela

El passat 3 de desembre, al CEIP Lluís Tena vam viure una jornada molt especial per commemorar el Dia Mundial de les Persones amb Diversitat Funcional. Amb l’objectiu de sensibilitzar i donar visibilitat a les diferents capacitats de les persones, vam organitzar una Jornada d’Esport Adaptat amb la col·laboració dels nostres amics de Cocemfe Maestrat.

Els representants de Cocemfe ens van oferir una reflexió molt enriquidora, en la qual vam aprendre sobre les dificultats i superacions que afronten les persones amb diversitat funcional en el dia a dia. Això ens va permetre reflexionar sobre la importància de la inclusió i l’accessibilitat en tots els àmbits, especialment en l’esport.

Després de la xerrada, vam posar en pràctica tot el que havíem aprés amb diferents activitats esportives adaptades. L’alumnat va tindre l’oportunitat de participar en esports com el Goalball, un joc per a persones amb discapacitat visual; el bàsquet en cadira de rodes, on vam experimentar la coordinació i l’esforç necessari per a jugar en aquesta modalitat; i diverses modalitats d’atletisme adaptat que van posar a prova la nostra habilitat i creativitat.

Durant la jornada, no només vam aprendre noves formes de practicar esport, sinó que també vam reforçar valors com la inclusió, el respecte i la superació personal. Aquesta jornada ens ha fet veure que l’esport pot ser un espai per a tothom i que és essencial continuar promovent iniciatives com aquesta per construir una societat més justa i inclusiva.

Ens ho hem passat molt bé, i, sobretot, hem aprés que la diversitat ens enriquix a tots. Moltes gràcies a Cocemfe Maestrat per la seua implicació i dedicació, i a tot l’alumnat i professorat per la seua participació activa!

Junts fem un món millor! 🌟


El pasado 3 de diciembre, al CEIP Lluís Tena vivimos una jornada muy especial para conmemorar el Día Mundial de las Personas con Diversidad Funcional. Con el objetivo de sensibilizar y dar visibilidad a las diferentes capacidades de las personas, organizamos una Jornada de Deporte Adaptado con la colaboración de nuestros amigos de Cocemfe Maestrat.

Los representantes de Cocemfe nos ofrecieron una reflexión muy enriquecedora, en la cual aprendimos sobre las dificultades y superaciones que afrontan las personas con diversidad funcional en el día a día. Esto nos permitió reflexionar sobre la importancia de la inclusión y la accesibilidad en todos los ámbitos, especialmente en el deporte.

Después de la charla, pusimos en práctica todo el que habíamos aprendido con diferentes actividades deportivas adaptadas. El alumnado tuvo la oportunidad de participar en deportes como el Goalball, un juego para personas con discapacidad visual; el baloncesto en silla de ruedas, donde experimentamos la coordinación y el esfuerzo necesario para jugar en esta modalidad; y varias modalidades de atletismo adaptado que pusieron a prueba nuestra habilidad y creatividad.

Durante la jornada, no solo aprendimos nuevas formas de practicar deporte, sino que también reforzamos valores como la inclusión, el respeto y la superación personal. Esta jornada nos ha hecho ver que el deporte puede ser un espacio para todo el mundo y que es esencial continuar promoviendo iniciativas como esta para construir una sociedad más justa e inclusiva.

Nos lo hemos pasado muy bien, y, sobre todo, hemos aprendido que la diversidad nos enriquece a todos. Muchas gracias a Cocemfe Maestrat por su implicación y dedicación, y a todo el alumnado y profesorado por su participación activa!

Juntos hacemos un mundo mejor! 🌟


Visita a l’Ajuntament / Visita al Ayuntamiento

Per fi ha arribat la sortida de tercer cicle!

Avui hem anat a visitar l’Ajuntament de Sant Jordi. Aquesta activitat ha estat precedida d’un treball a l’aula que ens ha ajudat a introduir conceptes com democràcia, ajuntament, alcalde o ple.

Així, per tal d’entendre en la pràctica el que vam veure a classe, ens hem trobat amb l’alcalde.

Iván ens ha rebut amb moltes ganes d’ensenyar-nos què és i com és l’ajuntament del nostre municipi. Podem dir que hem vist l’ajuntament de cap a fi. Des de les oficines que trobem a la planta baixa fins a la sala de plens. Cal dir que, fins i tot, abans de començar, ens han convidat a esmorzar!

Hem aprés un munt de coses. Sobretot, que no es pot fer al poble tot allò que ens ve al cap!

Ha estat una bona manera d’apropar-nos als nostres representants públics aprofitant la proximitat al dia de la Constitució. Gràcies, Iván!

*****************

¡Por fin ha llegado la salida de tercer ciclo!

Hoy hemos ido a visitar el Ayuntamiento de San Jorge. Esta actividad ha estado precedida de un trabajo en el aula que nos ha ayudado a introducir conceptos como democracia, ayuntamiento, alcalde o pleno. Así, para entender en la práctica el que vimos en clase, nos hemos encontrado con el alcalde.

Iván nos ha recibido con muchas ganas de enseñarnos qué es y cómo es el ayuntamiento de nuestro municipio. Podemos decir que hemos visto el ayuntamiento de principio a fin. Desde las oficinas que encontramos en la planta baja hasta la sala de plenos. ¡Hay que decir que, incluso, antes de empezar, nos han invitado a almorzar!

Hemos aprendido un montón de cosas. Sobre todo, que ¡no se puede hacer en el pueblo todo aquello que nos viene a la cabeza!

Ha sido una buena manera de acercarnos a nuestros representantes públicos aprovechando la proximidad en el día de la Constitución. ¡Gracias, Iván!

Interpretem l’art

Ahir, dilluns 18 de novembre, l’alumnat de 3r i 4t de Primària vam realitzar una sortida per l’entorn. 

Vam anar a vore quatre de les escultures que es troben distribuïdes per Sant Jordi. Primerament vam anar a vore l’escultura “Flama” i després a la de “Cara Folía” on vam aprendre una mica més sobre aquest important escultor. 

Seguidament vam esmorzar al parc d’enfront del cementiri on també vam gaudir un temps d’esbarjo. 

La següent escultura que vam vore, va ser la guanyadora del “I Certamen Internacional Joan Baptista Folía i Prades” anomenada “Intel·ligència naturalista” i, finalment i, de camí de tornada a l’escola, vam passar per la guanyadora d’aquest any “Cultura i tradició” situada al Fossar Vell. 

Va ser una sortida molt interessant on aprendre a ubicar-nos en un plànol i marcar on es troben situades les escultures, a més de  conéixer informació relacionada amb la cultura del nostre poble. 


Ayer, lunes 18 de noviembre, el alumnado de 3º y 4º de Primaria realizamos una salida por el entorno. 

Fuimos a ver cuatro de las esculturas que se encuentran distribuidas por Sant Jordi. Primeramente fuimos a ver la escultura “Flama” y después la de “Cara Folía” donde pudimos aprender un poco más sobre este importante escultor. 

Seguidamente fuimos a almorzar al parque de enfrente del cementerio donde también pudimos disfrutar de un tiempo de esparcimiento. 

La siguiente escultura que fuimos a ver, fue la ganadora del “I Certamen Internacional Joan Baptista Folía i Prades” llamada “Inteligencia naturalista y, finalmente, y de camino de vuelta a la escuela, pasamos por la ganadora de este año “Cultura y tradición” situada en el Fossar Vell. 

Fue una excursión muy interesante donde aprendimos a ubicar-nos en un plano y marcar donde se encuentran situadas las esculturas, además de conocer información relacionada con la cultura de nuestro pueblo. 

Escriptura creativa a tercer cicle/ Escritura creativa en tercer ciclo

Avui hem començat a treballar l’escriptura creativa en castellà, un procés que ens ajuda a desenvolupar la nostra imaginació i a expressar-nos de manera més lliure i original. A través de la creació d’històries, personatges i mons imaginaris, aprenem a pensar de manera diferent, a explorar noves idees i a connectar amb la nostra pròpia creativitat. La pràctica de l’escriptura no només afavoreix l’expressió personal, sinó que també enforteix habilitats com la resolució de problemes, la reflexió i la comunicació. És un camí per obrir noves portes a la ment i permetre que la nostra imaginació vole sense límits.
Podem dir que la primera activitat ha estat un èxit!


Hoy hemos empezado a trabajar la escritura creativa en castellano, un proceso que nos ayuda a desarrollar nuestra imaginación y a expresarnos de manera más libre y original. A través de la creación de historias, personajes y mundos imaginarios, aprendemos a pensar de manera diferente, a explorar nuevas ideas y a conectar con nuestra propia creatividad. La práctica de la escritura no solo favorece la expresión personal, sino que también fortalece habilidades como la resolución de problemas, la reflexión y la comunicación. Es un camino para abrir nuevas puertas a la mente y permitir que nuestra imaginación vuele sin límites. ¡La primera actividad ha sido un éxito!

Sortida per l’entorn

Com ja sabeu, l’últim dijous de cada mes els menuts i menudes de l’escola fem una sortida per l’entorn. D’aquesta manera, podem descobrir, conéixer i familiaritzar-nos amb ell.
La nostra primera sortida ha sigut a l’octubre. Passejant vam observar que els passava als arbres, estaven perdent les fulles! Així, que vam fer una recol·lecta.
A continuació, vam anar a la plaça Espanya, on vam parlar de tots els canvis que havíem observat i vam jugar tots junts al parc.


Ens vam divertir molt i ja estem esperant la pròxima sortida per a continuar descobrint racons del nostre poble!
______
Como ya sabéis, el último jueves de cada mes los pequeños y pequeñas de la escuela hacemos una salida por el entorno. De este modo, podemos descubrir, conocer y familiarizarnos con él.
Nuestra primera salida ha sido en octubre. Paseando observamos que les pasaba a los árboles, ¡estaban perdiendo las hojas! Así, que hicimos una recoleta.
A continuación, fuimos a la plaza España y hablamos de todos los cambios que habíamos observado. Después, jugamos todos juntos al parque.

¡Nos divertimos mucho y ya estamos esperando la próxima salida para continuar descubriendo rincones de nuestro pueblo!

NOVETATS DE LA BIBLIOTECA! / NOVEDADES DE LA BIBLIOTECA!

Aquest curs, i per seguir en la promoció de la lectura en el nostre centre, oferim novetats mensuals que es podran trobar a la nostra biblioteca.

Els discents tenen a la seua disposició un gran nombre de propostes noves per fullejar i gaudir de la lectura tant al centre com a casa en la família.

Esperem que us agraden!

__________________________________________________________________________________________

Este curso, y para seguir en la promoción de la lectura en nuestro centro, ofrecemos novedades mensuales que se podrán encontrar en nuestra biblioteca.

Los alumnos y alumnas tienen a su disposición un gran número de propuestas nuevas para hojear y disfrutar de la lectura tanto en el centro como en casa con la familia.

Esperamos que sean de vuestro agrado!

COMENCEM AMB AULES/ COMENZAMOS CON AULES

L’alumnat de tercer cicle ha començat a familiaritzar-se amb Aules, una plataforma que facilita l’aprenentatge i la comunicació entre estudiants i professors. Aquesta eina digital permet accedir a materials didàctics, fer activitats en línia i fomentar la col·laboració. La seua importància radica en preparar els estudiants per a un futur, l’etapa d’educació secundària, on la tecnologia és essencial, millorant les seues competències digitals i la seua motivació en l’aprenentatge.
Estem emocionats per les possibilitats que ofereix!

***********************************************************************************

El alumnado de tercer ciclo ha empezado a familiarizarse con Aules, una plataforma que facilita el aprendizaje y la comunicación entre estudiantes y profesores. Esta herramienta digital permite acceder a materiales didácticos, hacer actividades en línea y fomentar la colaboración. Su importancia radica en preparar a los estudiantes para un futuro, la etapa de educación secundaria, donde la tecnología es esencial, mejorando sus competencias digitales y su motivación en el aprendizaje.
¡Estamos emocionados por las posibilidades que ofrece!

Avís de privacitat: Ús de cookies pròpies per a anàlisis de visites

Este lloc web utilitza cookies pròpies amb l'únic propòsit d'analitzar el trànsit i millorar l'experiència de l'usuari. Les cookies són xicotets arxius de text que s'emmagatzemen en el teu dispositiu quan visites el nostre lloc. No compartim esta informació amb tercers ni la utilitzem per a fins publicitaris.

Veure política de cookies