PROGRAMA

RES CANVIA SI RES CANVIA. TEMPS PER A REPENSAR

La Carrasca d’en Macu (Cinctorres), dissabte 18 de maig de 2024 

9:30 Recepció de participants 

10:00 Presentació de les jornades 

10:15 Tastets del Celumbres, Ruth Martínez i Lorena Blasco:

El nostre CRA

10:45 Manu Velasco:

Slow education: El temps a l’escola

12:15  Pausa café 

12:45 Tastets del Celumbres, Daniel Artola i Maria Gargallo:

Tallers multigrau

13:00 Escola Congres Indians, Desireé Hortigón:

Una escola per a ser

14:30 Dinar 

16:00 Presentació vídeo documental UJI

16:30 Tastets del Celumbres, Andreu Serret i David Pérez:

Caixes d’aprenentatge

17:00 Nerea López:

“Nadie receta abrazos, pero también curan” gestió emocional des de la docència i des de les famílies

18:30 Tastets del Celumbres, Isabel Oliver i Yaiza Miralles:

DUA

19:00 Cloenda de les jornades i vermut pedagògic 



BENASSAL EDUCA. L’EMOCIÓ D’EDUCAR

IES Enric Barreda i Edo (Benassal), dissabte 1 de juny de 2024

9:30 Recepció de participants  

10:00 Presentació de les jornades 

10:15 Marc Brell:

Els jocs de taula com a eina pedagògica

12:00  Pausa café 

12:30 Anna Forés:

Neuroeducació per a educadors i educadores

14:00 Dinar

16:00 Maria José Ventura

“El arcoiris animado”: una ferramenta per conèixer i compartir com ens sentim

17:30 Tastets de CEIP Joan de Brusca, Andrea Llinares i Andrea Pallarés 

Transformant Infantil

18:00 Tastets del CRA La Serra, Alba Cortina i Olga Vives

Caixes d’aprenentatge

18:30 Tastets de l’IES Pere-Enric Barreda i Edo, Teresa Bellido, Elena Mercé i Immaculada López 

Patis coeducatius

19:00 Tastets del CEIP Alcalde Fabregat, Pau Colonques i Luís Fornes

Projecte musical “El cor de Benassal”

19:30 Cloenda de les jornades  

PONENTS

Manu Velasco

Amb una passió indestructible per l’educació, Manu Velasco es destaca com un mestre exemplar el compromís del qual amb l’aprenentatge i la innovació ha deixat una marca indeleble en la comunitat educativa. La seua sòlida formació inclou un Màster oficial en Disseny Tecnopedagògic de la Universitat Isabel I Burgos, així com graduacions en Educació Primària amb menció especial en Educació Física i Pedagogia Terapèutica, obtingudes tant en la Universitat Isabel I Burgos com en la Universitat Camilo José Cela. 

Al llarg de la seua destacada carrera, Manu Velasco ha sigut honrat amb nombrosos reconeixements, incloent-hi el Premi Nacional Magisteri – Protagonistes de l’Educació en 2018 i el segon premi al Millor Docent d’Espanya en 2017. La seua influència s’estén més enllà de l’aula, amb la publicació de diversos llibres aclamats, entre ells “Somiant Persones” i “La Colla ON”, així com la contribució amb desenes d’articles en revistes de divulgació científica i mitjans de comunicació. 
 
Amb una experiència docent que abasta més de 18 anys, Manu Velasco ha exercit una varietat de rols en centres educatius, incloent-hi tutoria en Educació Infantil i Primària, coordinació de cicles i equips de treball, i lideratge en innovació educativa. La seua experiència també s’ha manifestat com a formador i ponent en nombroses universitats i congressos, així com en la col·laboració amb diverses institucions i empreses en projectes educatius de gran impacte. 
 
A més de la seua destacada labor com a educador, Manu Velasco és reconegut com un líder en l’esfera digital, sent creador del portal educatiu Ajuda per a Mestres, amb milions de seguidors en xarxes socials. El seu compromís amb el canvi de paradigma en l’educació i la seua incansable cerca de l’excel·lència ho han convertit en un referent indispensable en l’àmbit educatiu tant a nivell nacional com internacional. 



Desirée Hortigón 

La història de Desirée Hortigón és un testimoniatge inspirador de com la passió i la determinació poden transformar l’educació i enriquir la vida dels xiquets i les famílies. Després de graduar-se en Educació Infantil i treballar en diverses escoles públiques, Desirée va començar a qüestionar-se el lloc de la creativitat i la força dels xiquets en el sistema educatiu tradicional. Aquesta convicció la va portar, juntament amb el seu espòs i col·legues afins, a embarcar-se en l’aventura d’obrir el seu propi centre educatiu públic a Barcelona: l’escola Congrés-Indians. 
 
Aquest projecte va representar un desafiament emocionant i significatiu, que els va portar a viatjar pel món per a conéixer diferents enfocaments educatius i participar com a ponents en diverses jornades d’educació. Anys després, amb l’arribada del seu segon fill, Desirée i el seu equip es van embarcar en la creació de la Escoleta els Indians, una escola infantil compromesa amb el respecte als processos de vida dels xiquets i la col·laboració activa entre famílies i educadors i educadores. 




Nerea López Sánchez 

Nascuda a Castelló, en 1986, és una professional amb una àmplia formació acadèmica en psicologia i educació. 
 
Va obtindre la seua Llicenciatura en Psicologia en la Universitat Jaume I en 2013. Posteriorment, es va especialitzar en l’àmbit educatiu amb un Màster en Detecció, Diagnòstic i Intervenció Educativa en Estudiants d’Altes Capacitats en la Universitat de València en 2014. 
 
Va continuar la seua formació amb un Màster en Avaluació i Intervenció en Psicopatologia Infantil i Adolescent en la mateixa universitat en 2016. 
 
Interessada en la prevenció i intervenció amb adolescents i violència filioparental, va completar un Màster en eixa àrea en la Universitat de València en 2018. 
 
Més tard, es va especialitzar en coordinació de criança en la Universitat a Distància de Madrid en 2021. 
 
Recentment, ha focalitzat la seua atenció en neuropsicologia, obtenint un Màster en Neuropsicologia Clínica en Euroinnova Business School en 2023 i un altre en Neuropsicologia de l’Educació en la Universitat Internacional de la Rioja en 2024. 
 
La seua sòlida formació l’ha convertida en una experta multidisciplinària compromesa amb el benestar i desenvolupament integral de xiquets, adolescents i famílies. 





Marc Brell

Animador sociocultural especialista en jocs. Des de la seua empresa Clarió es dedica a dissenyar i implementar projectes de lleure, educació i cultura. Forma al professorat en animació lectora, gamificació, dinàmiques de grup, diversitat familiar i educació per a projectes. 







Anna Forés Miravalles

Doctora en Filosofia i Ciències de l’Educació i Llicenciada en Pedagogia per la Universitat de Barcelona. Professora del Departament de Didàctica i Organització Educativa de la Universitat de Barcelona, on ha estat secretària acadèmica. La seva dedicació se centra en tot el que tingui a veure amb la humanització, a seguir creient en el gènere humà, o en fer més humana la nostra vida, i millorar l’educació.

Per això resiliència, neuroeducació, el compromís per l’educació són claus. 





María José Ventura

Mestra d’educació infantil, ens ensenyarà què podem fer per a transformar els nostres centres educatius tenint com a referència, la intel·ligència emocional y les habilitats socioemocionals, involucrant a tota la comunitat educativa.

“El Arcoiris Animado”, un taller de gestió d’emocions, pensaments i accions, molt enriquidor per a tots els nivells educatius.