Erasmus+
Consorci Erasmus Infantil i Primària: Educar per a ser. Cefire d’Elda.
CRÒNICA DE LES MOBILITATS
Inici del projecte
Consorci Erasmus Infantil i Primària: Educar per a ser. Cefire d’Elda.
Mestres de les escoles Sant Anton del Pinós, Cervantes de Monòver, Sánchez Albornoz de Novelda, Divina Aurora de Beneixama i Mare de Déu de Gràcia de Biar, junt amb una assessordel Cefire d’Elda participem aquesta setmana (4 al 8 d’abril) d’una mobilitat d’observació a Cork.
Hem visitat l’escola Gaelscoil Na Dúglaise, en la qual a través de metodologies actives, es fa un sistema d’immersió lingüística en Gaèlic. També donen especial importància a l’esport, a la dansa, l’art, la música, la inclusió (amb 7 especialistes en educació especial).
Les mestres d’Irlanda ens han acollit meravellosament i estem visitant les aules, i participant amb ells i elles
de les danses tradicionals, de la música i de la preparació de la Pasqua.
Vos contarem més coses en arribar!!
Presentacions
Documentació gràfica
Resum de la mobilitat
Sis mestres de primària de les escoles CEIP Sant Anton de El Pinós, CEIP Divina Aurora de Beneixama, CEIP Mare de Déu de Gràcia de Biar, CEIP Cervantes i el CEIP Sánchez Albornoz de Novelda i l’assessora de Plurilingüisme del Cefire d’Elda hem passat una setmana d’observació educativa a l’escola d’infantil i primària Gaescoile Na Dúglaise de Cork (Irlanda).
A l’escola hem estat magníficament acollits per la directora Niamh Ni Mháolain per altres membres del claustre que ens han explicat com s’organitza l’escola en referència a la immersió lingüística en gaèlic, l’atenció a l’alumnat amb necessitats educatives i el paper fonamental de l’esport, l’art, la música, la dansa i el cant en la vida escolar.
Hem pogut també assistir a classes de primer cicle, segon cicle i tercer cicle de primària, per veure com s’organitzen i es desenvolupen. A més hem contribuït en l’extraescolar de llengua castellana impartint una classe i hem pogut dialogar amb els i les estudiants, i conèixer per ells com és l’escola, ja que l’assemblea de delegats i delegades i els estudiants de sisè de la nostra Fiona ens han fet preguntes.
A més, hem tingut la sort d’assistir a una Festa Pasqüera oberta a les famílies, en la qual l’alumnat ha ofert concerts i ha mostrat les seues creacions de manualitats i arts.
Per acabar hem visitat el Centre de Formació del professorat de la ciutat de Cork on ens han explicat com s’organitza l’actualització educativa del professorat. Després d’explicar-nos la formació i de mostrar-nos el centre de recursos, Sean Horhar, el Director, ens ha fet una visita guiada al Museu d’Història de la ciutat de Cork i també a la University College de Cork, amb un final de mobilitat fantàstic.
El bon oratge (només ha plogut un dia!) ens ha acompanyat i hem pogut disfrutar de la ciutat i la companyia amb diversió i moltes converses sobre l’escola que somiem. Tornem amb moltes idees per millorar la nostra realitat educativa.
Diari complet de la mobilitat
Premsa