Filtre d’Aules

Aquesta setmana us volem parlar dels filtres de moodle. Com qualsevol plataforma de de aquest tipus Aules posseeix uns filtres que permeten afegir enllaços, inserir reproductors multimèdia, convertir expressions matemàtiques o emoticones a imatges i més. Existeixen molts tipus de filtres diferents que es poden consultar ací. Un exemple pot ser el filtre multiidioma que permet l'habilitació de recursos en diferents idiomes. Quan s'activa, cerca les marques (tags) <span lang="xx" class="multilang"> , que indiquen que un text conté diversos idiomes. El curs mostrarà el text en l'idioma configurat en el seu navegador d'internet o en preferències.
Una vegada consultades les diferents funcionalitats que ens ofereixen els filtres, si ens decidim a utilitzar-los és interessant tindre en compte, de cara a la seua fàcil gestió per part del responsable del curs, dues coses:

  • Es poden activar/inactivar des del menú filtre del bloc d'administració del curs

  • Si puntualment desitgem que un filtre determinat no actue sobre un terme, però volem que romanga actiu a nivell de curs, ho podem anul·lar en l'editor html amb l'etiqueta <nolink></nolink>

Una correcta utilització dels filtres enriquirà les vostres aules i permetrà procés d'aprenentatge més dinàmics, animeu-vos a utilitzar-ho!