CONFERÈNCIA ONES GRAVITATÒRIES

Dijous 14 de març els alumnes de 2n de Batxillerat científic van assistir a la conferència “DESCOBRINT L’UNIVERS AMB ONES GRAVITATÒRIES” de la mà de Isabel Cordero, Doctora en Astrofísica per la Universitat de València. Actualment, Isabel és professora de Matemàtiques de la Universitat de València que participa activament en projectes d’innovació educativa i de divulgació científica, sent un membre actiu de l’Associació Sapiència.

En aquesta Conferència vam intentar entendre què són les ones gravitatòries i com hem aconseguit arribar a detectar-les 100 anys després de la predicció teòrica d’Einstein a conseqüència de la revolucionària teoria de la Relativitat General. La informació que ens proporcionen aquestes ones ens permet entendre un poc millor l’Univers que ens envolta. De la mateixa forma que les observacions de Galileu van revolucionar la nostra comprensió del món en el qual vivíem, amb les observacions d’ones gravitatòries estem obrint una nova finestra en l’observació i l’estudi de l’Univers.

Aquesta activitat forma part de l’acció Estimulant les vocacions científiques que ofereix un catàleg de conferències sobre la investigació més actual que es duu a terme la Universitat de València, amb la finalitat d’incrementar la cultura científica de la ciutadania i de fomentar les vocacions científiques.