Activitats

  • MÚSICA POPULAR URBANA AL LLARG DEL TEMPS

    L’alumnat de 4t d’ESO del nostre centre (que està cursant l’optativa de música), després d’haver treballat la història de la música popular urbana, ha elaborat un llistat amb les cançons que ells han considerat més representatives de cada dècada. En el següent document, podreu encontrar una breu ressenya de cadascuna d’elles i l’enllaç per poder escoltar-les. Esperem que us agraden

    Andrés Marco Bru

    Llista de cançons

  • Visita al Museu de Prehistòria de l’Àmbit Sociolingüístic de 1r d’ESO.

    Durant el mes de març els grups de 1r d’ESO han visitat les col·leccions del Museu de Prehistòria de València acompanyats dels professors de l’Àmbit Sociolingüístic. Va ser una visita guiada pel personal especialitzat en didàctica del museu i ens va permetre conéixer moltes més coses sobre la Prehistòria i sobre les restes arqueològiques d’aquest període que trobem en el nostre territori.

  • DIA DE L’ESPORT I CURSA SOLIDÀRIA

    Escrit per: Enrique Layunta Nácher

    Hui ha sigut un dels millors dies del curs tant per a l’alumnat com per al professorat, almenys un dels dies més esperats, perquè hem celebrat el “Dia Interncional de l’Esport” de manera avançada, que com vostés saben, es celebra el dia 6 d’Abril.

    En aquesta segona edició, han participat 475 alumnes de manera directa en una cursa de 2 quilòmetres, a més d’altres 25 alumnes de Segon de Batxillerat que han estat en els punts de control al llarg de la cursa i 3 alumnes més filmant l’esdeveniment per a l’assignatura de Comunicació Audiovisual. En definitiva, han participat en l’esdeveniment 503 persones, és a dir, més de la meitat de l’alumnat, més 25 professors/es que també van participar.

    El començament de la cursa ha pres lloc en el Carrer de L’esport, just a l’entrada del centre. Enguany ha sigut molt emotiva perquè tothom ha pogut presenciar l’eixida, destacant la presència de Regidors de l’Ajuntament i membres de La Creu Roja. A més a més, el nostre company Pepe Sánchez ha narrat la cursa com “Speaker” i hem tingut música de fons i un “arc d’eixida” patrocinat per “Atmosfera Sport”. En acabar la cursa l’alumnat ha sigut convidat a orxata i fartons per a reprendre forces per cortesia dels diferents patrocinadors “Granja Rinya”, “Cajamar”, “Consum”, “Restaurante Rodado”, “Juchris”, “Forn Azahar” i AMPA, que ha col·laborat de manera desinteressada també.

    I és que, la cursa de hui no ha sigut una cursa més, sinó que ha sigut una CURSA SOLIDÀRIA en la que l’alumnat ha pogut col·laborar amb la donació d’aliments i productes higiènics a la Creu Roja. És a dir, el més important del dia de hui no ha sigut solament el fet de promocionar l’activitat esportiva entre els més joves, sinó que en paraules dels nostres amics de la Creu Roja: “també el fet de col·laborar amb famílies necessitades i crear consciència de la importància i la necessitat que suposa, així com la labor que estan realitzant”. Segons apunta el president de la Creu Roja comarcal L’horta Sud, Ramón Dasí: “els alumnes no són conscients del que suposa donar un quilo d’arròs i la gran ajuda que suposa per a una família. La nostra labor és explicar als pares i als xiquets que s’acosten a donar, per a què serveixen i quina fi tenen els aliments perquè les persones siguen conscients del que donen. A més que estos aliments es queden ací en la zona de l’Horta Sud”. D’altra banda, la Regidora d’Educació, Ana Martín, ha destacat els valors que en un esdeveniment com hui s’han pogut generar, com la convivència i la participació entre iguals a més del foment de la importància de l’activitat esportiva i l’exercici físic. Segons Ana: “en altres instituts i col·legis hi ha bons projectes i actes esportius però de la forma que s’ha celebrat hui, participant tanta gent al mateix temps i col·laborant amb una causa, no es fa en altres llocs”.

    Hui podem dir que la celebració del Dia de l’Esport ha sigut un èxit total, i volem donar les gràcies a tothom que ha participat de manera directa i indirecta. I especialment a David Molina i el Departament d’Educació Física per la iniciativa i l’organització.

    Enhorabona a tots els participants i en especial als tres primers a arribar a la meta: FACUNDO AGUSTÍN LÓPEZ PENNISI (1r), JOAQUÍN JOSEPH CLANCY SOLER (2n) y CÉSAR VIDAL VIDA (3r).

    Resultats de la cursa.

  • EL TRIANGLE DE SIERPINSKI

    Els alumnes de 1r de Batxillerat del nostre centre han realitzat un projecte on han construit el famós triangle de Sierpinsky. Aquest és un fractal que es pot construir a partir de qualsevol triangle. Els alumnes han construit una sèrie geomètrica fins al cinqué terme, fent servir una quantitat de 363 llaunes (3¹ + 3² + 3³ +3⁴ + 3⁵).
    Ha estat un projecte molt enriquidor per ells, amb el qual han pogut conèixer el concepte de fractal, repassar el comportament de les sèries geomètriques i, per últim, ficar en practica el concepte de límit al calcular cap a quin valor tendeixen les àrees interiors conforme augmenta l’ordre del terme.

  • CONFERÈNCIA ONES GRAVITATÒRIES

    Dijous 14 de març els alumnes de 2n de Batxillerat científic van assistir a la conferència “DESCOBRINT L’UNIVERS AMB ONES GRAVITATÒRIES” de la mà de Isabel Cordero, Doctora en Astrofísica per la Universitat de València. Actualment, Isabel és professora de Matemàtiques de la Universitat de València que participa activament en projectes d’innovació educativa i de divulgació científica, sent un membre actiu de l’Associació Sapiència.

    En aquesta Conferència vam intentar entendre què són les ones gravitatòries i com hem aconseguit arribar a detectar-les 100 anys després de la predicció teòrica d’Einstein a conseqüència de la revolucionària teoria de la Relativitat General. La informació que ens proporcionen aquestes ones ens permet entendre un poc millor l’Univers que ens envolta. De la mateixa forma que les observacions de Galileu van revolucionar la nostra comprensió del món en el qual vivíem, amb les observacions d’ones gravitatòries estem obrint una nova finestra en l’observació i l’estudi de l’Univers.

    Aquesta activitat forma part de l’acció Estimulant les vocacions científiques que ofereix un catàleg de conferències sobre la investigació més actual que es duu a terme la Universitat de València, amb la finalitat d’incrementar la cultura científica de la ciutadania i de fomentar les vocacions científiques.

  • JORNADA FALLERA

    El passat dia 15 vam gaudir d’una jornada fallera en el centre amb un esmorzar solidari organitzat per l’AMPA.
    La música va estar a càrrec de la Xaranga de l’IES Maria Carbonell, organitzada per Lola Agüir i Andrés Marco.
    Vam rebre la visita de les falleres majors de Benetússer que van acudir acompanyades de l’alcaldessa i la regidora d’educació.
    Moltes gràcies a l’alumnat i al professorat que va participar en la Xaranga, a l’AMPA, a les famílies que van col·laborar en l’esmorzar i a tot el personal del centre que va fer possible una entranyable jornada.

  • KARATE AL CENTRE

    La Federació de Karate de la Comunitat Valenciana (FKCV), juntament amb Manuel, el monitor que ha desenvolupat la unitat didàctica amb els nostres alumnes de 1r i 2n d’ESO, han mostrat gran professionalitat des del primer moment. La seua atenció, paciència i tracte cap a l’alumnat ha sigut de 10. Ha sigut la nostra primera experiència, però la recomanem completament.

  • TAULA PERIÒDICA DE DONES CIENTÍFIQUES

    L’any 2016, l’Assemblea General de l’Organització de les Nacions Unides decreta oficialment la data de l’1 de febrer, 11F, com el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència.

    Per què necessitem tindre un dia per a celebrar que les xiquetes, joves i dones participen en les ciències? Perquè és necessari realitzar un balanç col·lectiu sobre el que encara ens falta per a aconseguir la igualtat de gènere dins de totes les àrees de l’educació, traçar plans per a aconseguir-la i transformar les narratives d’exclusió de les dones en estos camps, basades en estereotips de gènere, que redunden injustícies històriques.

    Des del Departament de Física i Química, els alumnes de 2n de l’ESO han celebrat este dia elaborant una taula periòdica en la qual s’ha exposat el talent científic de nombroses dones i joves del passat, present i futur. Amb això es pretén donar a conéixer referents femenins que inspiren i encoratgen vocacions en la Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques.

  • TALLER DE CREACIÓ DE CÒMICS

    Un any més, el dibuixant i editor de la revista de còmic Camacuc, Joan Escrivà, ha vingut al nostre centre a impartir un divertit taller de creació de còmics: L’alumnat de 1r de l’ESO ha pogut gaudir dels seus coneixements i han aprés molts trucs per a convertir-se en magnífics creadors d’històries. A més, tindrem tots els números de Camacuc a la biblioteca de l’institut per a gaudir del còmic creat per autors valencians i en valencià.