Localització

Localización

 L’ Eliana és un dels set municipis que componen la comarca del Camp del Túria. Limita amb Paterna, Riba-roja del Túria, La Pobla de Vallbona i Sant Antoni de Benagéber.

Se situa en la part esquerra del riu Túria i el seu terme municipal està travessat pel barranc de Mandor.
 
El seu paisatge és fonamentalment pla i la seua població es distribuïx en un nucli urbà central, entorn al qual han crescut les diferents urbanitzacions, algunes de les quals s’han integrant en el casc històric.
 
Les urbanitzacions són les següents: Torre del Virrei, L´Almassereta, els Ametlers, El Paradís, Bonavista, Vistahermosa, Hendaia, El Carmen, El Llac, L’Escorial, Sant Agustí, Pla de la Paella, Entrepins, Montesol, Pinadeta del Cel, Montepilar, Gallipont i Montealegre.
 
Fins a l’any 1958 va ser una pedania de La Pobla de Vallbona. En estos 50 anys d’independència la seua població s’ha multiplicat per quinze. Actualment té un cens aproximat de 16.121 habitants (dades de l’últim padró, 1 de gener del 2006), xifra que pràcticament es duplica quan arriba l’estiu.
 
L´Elianano és una societat rural, el 50% dels veïns treballa a València, no obstant,no és una “ciutat dormitori“ perquè té tots els servicis que les societats modernes demanen: seguretat, tranquil·litat , una oferta pública i de qualitat en el pla esportiu, educatiu i cultural.
 
El poble socialment està cohesionat. Conviuen famílies nascudes en ell des de fa algunes generacions, junt amb famílies vingudes de fora que s’han anat assentant amb el pas dels anys i que majoritàriament viuen en les urbanitzacions.
 
L´Eliana és un poble receptor de persones d’altres cultures i països, més de 1.215 ciutadans, que vénen a representar el 7% del cens, procedents de 65 països dels cinc continents. El col·lectiu d’estrangers més nombrós correspon als anglesos, seguits pels colombians i els francesos.