8 de Març, Dia Internacional de la Dona

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona, el 8 de Març, ens sumem a les reivindicacions dels moviments feministes i de la societat civil en contra de la discriminació que patixen les dones pel fet de ser-ho. Per això s’han dut a terme diverses activitats en el nostre centre per a sensibilitzar sobre els desafiaments que encara existixen i que les dones enfronten diàriament, com la violència de gènere, la discriminació laboral, la falta de representació en llocs de lideratge i la bretxa salarial, entre altres. El 8 de Març és un dia per a visibilitzar estos desafiaments i treballar junts per a superar-los.

Però el feminisme, entés com la lluita per la igualtat, ha d’incloure no sols a les joves, sinó també als joves, com una via per a acabar amb els mandats de gènere i trobar una forma igualitària de relacionar-nos. Així, esta commemoració és una celebració per la igualtat, i convida a totes les persones, independentment del seu gènere, a reflexionar sobre la importància de la unió de dones i homes en eixes accions per a construir un món més just i equitatiu.

Les activitats han inclòs diverses propostes com la participació en un concurs de disseny de cartells o la visualització de vídeos i documentals. A partir d’estos últims, s’ha debatut i reflexionat sobre aspectes més pròxims als joves com la transmissió de missatges que perpetuen estereotips sexuals en les cançons actuals o les construccions de gènere i les seues conseqüències en la societat.

Segundo-cartel-8-marzo

Amb el lema Feminisme és igualtat, continuarem treballant perquè cada dia, no sols el 8 de Març, fem nous passos cap a eixe món més just i igualitari en el qual totes les persones mereixem viure.

Hermi Ródenas
Coordinadora d’Igualtat i Convivència