ELABOREM FORMATGE FRESC

Sabies que amb només llet, calor i un poc de màgia (bé, suc de llima), pots fer formatge? A l’Aula Oberta, junt amb els nostres companys del laboratori, ens vam posar el davantal i ens vam convertir en autèntics artesans del formatge fresc.

L’activitat va ser una combinació perfecta entre ciència, cuina i sorpresa. Gràcies al nostre profe Jose, vam aprendre que el formatge no apareix per art de màgia a la nevera, sinó que és el resultat d’un procés fascinant:

• Escalfàrem la llet, amb cura i molta paciència.

• Afegírem el suc de llima… i va començar la transformació!

• Observàrem com es separaven el sèrum i la quallada, una part sòlida que començava a assemblar-se al nostre formatge.

• Després utilitzàrem una estamenya, una tela fina perfecta per colar, amb la qual vam escórrer bé la quallada. Ací va fer falta una mica de força i moltes ganes de prémer!

• Finalment, vam donar-li forma… i el vam tastar!

A més de descobrir conceptes com fermentació, solidificació o filtratge, aquesta experiència ens va ajudar a treballar l’atenció, la higiene, l’autonomia i, com no, el gust per fer les coses per nosaltres mateixos.

Jose ens va portar un acompanyament perfecte per a degustar el nostre formatge: pa torrat i melmelada de maduixa. Perquè a l’Aula Oberta aprenem amb els cinc sentits… i de vegades, fins i tot amb un poquet de sabor a formatge casolà.

Avís de privacitat

Este lloc web utilitza només cookies tècniques necessàries per al seu funcionament. No s’emmagatzemen dades amb finalitats publicitàries ni es comparteixen amb tercers. S’utilitza analítica interna sense cookies, i només es recull la IP amb finalitats de seguretat.

Veure política de cookies