Configuració de podcasts

Alguns llocs en PortalEdu publiquen podcasts de la ràdio escolar.

Aquests podcasts s’allotgen habitualment en el sharepoint DOCUMENTAR del centre i es publiquen en PortalEdu mitjançant un bloc d’Àudio.

Aquest bloc es configura amb l’URL del fitxer d’àudio.

Però això no és suficient si volem que els nostres podcasts siguen llegits correctament per diferents aplicacions de lectura de podcasts a través de feeds de RSS, com per exemple AntennaPod, o altres.

Per tal d’aconseguir el funcionament correcte amb eixes aplicacions, haurem d’afegir al nostre post un camp personalitzat de tipus enclosure, on afegirem les metadades del nostre fitxer de podcast.

Potser t’interesse consultar la informació sobre camps personalitzats:

https://portal.edu.gva.es/portal/va/us-de-camps-personalitzats/

Ho farem així:

1-Mentre editem el post, en la, part de baix, secció de camps personalitzats, busquem en el desplegable si existeix algun amb el nom enclosure. Si existeix, el seleccionem. Si no, farem clic sobre Introdueix un nou i escriurem: enclosure

2-Una vegada hàgem seleccionat el nom enclosure o bé l’hàgem afegit, haurem de completar el valor, de la següent manera, en tres línies diferents:

Línia 1: URL del post (la mateixa URL que hem posat en el bloc d’àudio)

Línia 2: 0 (zero)

Línia 3: audio/ogg (tipus de fitxer perquè ho puguen interpretar les aplicacions de lectura de podcats a través d’RSS)

3-I clicarem el botó “Afegeix un camp personalitzat”

4-Sempre que afegim un camp personalitzat, no hem d’oblidar clicar sobre Actualitza en el camp personalitzat mateix. També hem d’actualitzar el nostre post.

5-Finalment, és convenient invalidar la memòria cau del nostre lloc, si volem que els lectors de feeds RSS agarren els canvis ràpidament. Si no invalidem manualment, els lectors de feeds podran veure els canvis passada mitja hora aproximadament. En l’enllaç següent trobareu informació sobre com invalidar la cau:

https://wiki.edu.gva.es/gvait3du/tiki-index.php?page=Gesti%C3%B3-Cau-PortalEdu