Aquest projecte té com a finalitat promoure el coneixement del flabiol i impulsar la seua introducció en el tercer curs dels centres d’Educació Primària de titularitat de la Generalitat Valenciana.
Aquest projecte busca crear entorns de treball col·laboratius que unisquen l’educació musical i el coneixement i la difusió del patrimoni musical valencià amb els següents objectius:
1. Difondre el patrimoni musical valencià d’arrel tradicional mitjançant el coneixement i la pràctica del flabiol.
2. Promoure l’educació musical a partir de la pràctica del flabiol, bé des del temps lectiu destinat a l’àrea de música i dansa, bé des de l’horari destinat a la realització de projectes interdisciplinaris.
3. Conéixer les característiques fonamentals del flabiol: història, digitació, execució del so, registre, tonalitats, etc.
4. Posar a l’abast de professorat i alumnat recursos didàctics que permeten la interpretació, individual o col·lectiva, d’un repertori variat de cançons, fent especial insistència en el repertori tradicional valencià.
5. Fomentar entre l’alumnat la convivència, la companyonia, l’empatia i el treball en equip.
6. Planificar, mitjançant el Servei de Formació del Professorat, accions formatives adreçades al professorat, arreu del territori valencià, per a la promoció de l’ús del flabiol en els centres educatius.
7. Dotar els centres educatius seleccionats de material didàctic (flabiols, cançoners, quaderns) per a fomentar l’educació musical a partir de la utilització del flabiol.
8. Fomentar trobades de centres educatius que treballen el flabiol en educació musical per compartir experiències didàctiques engrescadores.