Victoria Kent

El nostre centre porta el nom d’una insigne feminista a la qual volem retre homenatge amb la nostra filosofia de centre.

Victoria Kent va ser una advocada i política republicana espanyola. Va nàixer a Màlaga en 1889 i va morir a Nova York en 1987.
En 1931 va ser elegida diputada per les Corts Constituents per Madrid i en 1936 diputada per Jaén. Va ser designada Directora General de Presons en 1931 per Alcalá-Zamora, càrrec en el qual va estar fins a 1934, dedicant-se a la remodelació de les presons espanyoles.
Durant la guerra civil es va fer càrrec de la creació de refugis per a xiquets i de les guarderies infantils. El govern de la República la va enviar a França com a Primera Secretària de l’ambaixada republicana a París, perquè s’encarregara de les evacuacions dels xiquets.

En 1948 es va exiliar a Mèxic on va fer classes de dret penal en la universitat. Anomenada per l’ONU, en 1949 va viatjar a Nova York per a col·laborar en la Secció de Defensa Social. A Nova York va fundar i va dirigir la revista Ibèrica des de 1954 a 1974, en la qual publicava les notícies arribades des d’Espanya per als exiliats republicans als Estats Units. Encara que va tornar a Espanya en 1977, va tornar posteriorment a Nova York, on va passar la resta dels seus dies, fins a la seua mort en 1987.

    

 

     

Si vols saber més sobre ella, pots escoltar aquest interessant podcast “Victoria Kent, feminisme des de l’exili”.