8M Dia Internacional de la Dona 2022

El nostre IES ha dedicat el 8M aquest curs 21-22 a la Dona i l’esport. Les activitats programades pel departament d’Educació Física, l’assignatura d’Igualtat-3ESO i el Punt Violeta-Rainbow del nostre IES amb la col·laboració de l’AMPA i de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Orpesa han sigut:
-Exposició al hall de “Dona i esport” de la Fundació Isonomia-UJI fins al divendres 11 de març.


-Mural col·laboratiu elaborat per l’alumnat de 1ESO i 2batxillerat en l’assignatura d’Educació física i l’alumnat de l’EPA d’Orpesa sobre dones esportistes a l’entrada de l’IES fins a Pasqua.


-Vídeo-xerrada per a 1batxillerat de Berta Poveda Fabregat, portera de futbol sala de segona nacional de Torreblanca organitzada per la Fundació Isonomia-UJI dilluns 14 de març en l’assignatura d’Educació física.


-1ESO, 2ESO i 3ESO tutories: Visionament de les pel·lícules sobre dona i esport “Alex y yo” a 1ESO i 2ESO i “The skater” a 3ESO. Fòrum-debat sobre aquestes a partir d’un llistat de preguntes.
-4ESO, 1bat, 2bat, 1FPB, 2FPB tutories: Visionament del documental “Campeonas invisibles” i fòrum-debat sobre aquesta a partir d’un llistat de preguntes.


-4ESO, 1bat, 2bat, 1FPB, 2FPB tutories: taller “Sexualitats positives i sense violència” a càrrec del sociòleg i sexòleg especialista en igualtat, Erick Pescador. Activitat subvencionada per la Regidoria d’Igualtat d’Orpesa.


-Formació del professorat sobre VdG i noves masculinitats per part d’Erick Pescador. Activitat subvencionada per la Regidoria d’Igualtat d’Orpesa.

-Lectura del manifest del 8M Dia Internacional de la Dona al pati del 8 de març per megafonia realitzat per l’alumnat de l’optativa d’Igualtat de 3ESO.

-Mostra al hall de l’IES de la Biblioteca violeta 8M 2022 amb llibres sobre dones esportistes, dona i esports, feminisme… adquirits per l’AMPA per a la biblioteca de l’IES per aquest curs 21-22.