Haikus Visuals

HAIKUS DE LA PANDÈMIA

Primer que res he de dir-vos que un haiku és una composició poètica d’origen japonés que té tres versos de 5,7 i 5 síl·labes, no solen rimar i en principi solen tractar temes de la natura. Era l’activitat que faríem durant el tercer trimestre a classe però les circumstàncies van canviar dràsticament i vaig pensar que encara des de casa podríem intentar fer els haikus i fins i tot atrevir-nos amb els haikus visuals…

Així que vaig proposar als meus alumnes que en feren haikus de tema lliure i que a més estigueren inspirats en una imatge o dibuix així faríem els haikus visuals, però ves per on, la majoria en va compondre sobre el tema que més els preocupava, la pandèmia que ens estava afectant i va ser així com van nàixer els haikus de la pandèmia.

He de confessar que estic molt pagat del resultat, perquè heu sabut condensar en només tres versos els vostres sentiments, pors, mancances…que estàveu experimentant durant estos dies tan llargs.

Este vídeo —clickeu ací per visualitzar-lo— és un xicotet homenatge que vos faig. Gràcies xiquets i xiquetes ha estat un plaer compartir este curs tan estrany amb vosaltres. 

Màrius Martín
Alzira, juny, 2020