EN CONTRA DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE💜

Tant de bó no s’haguera de commemorar un dia com aquest, però mentres hi haja un sol assassinat masclista, el Jaume continuarà bramant NO A LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE.

Gràcies a la Comissió d’Igualtat i Convivència per la preparació de l’acte, a la Coordinació de l’ESO per l’organització, a tot l’alumnat i als tutors per les roses, a tot el professorat que va col•laborar i un agraïment molt especial per a Guille i Marcos Serrano de 3r ESO perquè aquesta entrada no seria la mateixa sense les imatges des del dron.

Jornada Xarxa Novigi: Fem xarxa FP

La setmana passada es va celebrar la “Jornada de la Xarxa Novigi: Fem Xarxa FP” i per descomptat l’IES Rei en Jaume va acudir. I va aprendre què és la Xarxa Novigi i va gaudir d’una experiència molt enriquidora.

Llegir més

EL JAUME JA CULTIVA

Potser hem arribat un poc en retard. El començament del curs, les inclemències meteorològiques, i altres esdeveniments aliens als nostres desitjos, ha fet impossible sembrar abans de Tots Sants, data límit tradicionalment per fer la sembra de les faves. Però per fi ens hem pogut ficar a fer feina. Després d’adequar l’hort, l’alumnat del Cicle Formatiu de … Llegir més

TCA ERASMUS ESCOLAR-SANTANDER

Aquest seminari de contacte al Palau de la Magdalena (Santander) ha fet possible que 21 països -representants escolars, agències nacionals Erasmus i diferents sistemes educatius- hagen gaudit d’un espai d’encontre molt profitós per fer contactes per a futures mobilitats. A més, aquest tipus de encontres són una possibilitat més per aprendre uns d’altres respecte a la millor manera de gestionar i programar les mobilitats d’aprenentatge escolar en Europa i innovar pedagògicament.

Llegir més

PREMIS DIBUIX CIUTAT ALZIRA

Entrega de premis del XXVII Concurs de Dibuix de la Ciutat d’Alzira. Tema “Una passejada per Alzira” Com tots els anys ens presentem al concurs i gràcies a la dedicació i destreça dels alumnes hem aconseguit 3 premis. Enhorabona per la seva creativitat, originalitat i la seva participació a tots els alumnes guardonats i seleccionats. … Llegir més

Cambiar las imágenes para cambiar el mundo

El pasado viernes, el alumnado de 1.° Bachillerato, 2.° FPB y la Comisión de Igualdad tuvo la oportunidad de escuchar, de primera mano, a la artista visual Yolanda Domínguez, experta en comunicación para la igualdad.

A partir de muchísimos ejemplos de anuncios publicitarios, Domínguez nos invitó a plantearnos nuestra actitud pasiva y consumidora de imágenes y cómo los medios influyen sobre nuestra percepción del mundo. En un discurso muy bien hilvanado, fue desentrañando las claves para entender cómo la imagen de las mujeres en la publicidad apenas ha cambiado, aunque se disfrace de nueva modernidad y se le dé una apariencia transgresora. 

Te esperamos pronto de nuevo en Alzira, Yolanda. ¡Muchísimas gracias por tu trabajo!

Sessió de reciclatge en l’ús del desfribil.lador

Per segona vegada des que feren el curs i a la nostra sala de professorat es va instal·lar el desfibril•lador, des de l’Ajuntament es va convocar al MUMA als cinc professors que pel 2018 es van presentar voluntaris per aprendre com usar l’aparell en cas de necessitat. En paraules de tots aquesta sessió ha sigut la millor, el més pràctic i visual, encara que la frase més repetida per part de tots és “Tant de bó mai haja de fer ús d’allò après aquesta vesprada”. Això esperem tots, però mentres: millor un claustre ben  format!

6D8A20BF-4CD9-404C-89F0-22F60A1C598E
B2A559AE-BF22-48D2-B5D1-F9673182643D

AFA ALZIRA

El pasado jueves visitaron nuestro centro dos trabajadoras del centro de día AFA de Alzira: Maria Jesús Ferrús y Ainhoa Esquer. Su charla sobre el Alzheimer fue corta, intensa e informal, pero despertó la curiosidad y la reflexión de nuestros periodistas. Ha sido el primer contacto con esta asociación, pero no el último porque, muy probablemente, nuestro alumnado ya esté pensando en cómo puede ayudar o qué puede aportar nuestro centro a este tema de gran interés social. Seguiremos informando.

ENDOTERÀPIA AL JAUME

Jaume, l’expert en endoteràpia de Vialterra, ha vingut a ajudar-nos en la cura de les nostres palmeres, oms i pins. L’alumnat de Formació Professional Bàsica d’Aprofitament Forestal de l’IES Rei en Jaume ha pogut gaudir aprenent d’aquesta experiència un any més.

I és que aquesta pràctica s’ha de realitzar tots els anys, per tant, esperem tornar a vore a Jaume el pròxim curs!