PREMIS DIBUIX


El passat 16 de juny assistirem a l’acte d’entrega de premis del concurs de dibuix del Consell Valencià de Cultura. El tema del certamen era “la vida després del confinament” i  dues alumnes del nostre centre han estat distingides amb premi.

De 2n d’ESO, Carla Morales Martínez va obtindre el 3r premi i África Camarasa, de 4t d’ ESO, un accèssit.

Enhorabona, xiques!

PREMIS DIBUIX


El passat 16 de juny assistirem a l’acte d’entrega de premis del concurs de dibuix del Consell Valencià de Cultura. El tema del certamen era “la vida després del confinament” i  dues alumnes del nostre centre han estat distingides amb premi.

De 2n d’ESO, Carla Morales Martínez va obtindre el 3r premi i África Camarasa, de 4t d’ ESO, un accèssit.

Enhorabona, xiques!

TALLER DE ROBÓTICA DE MANOS UNIDAS

Los alumnos de 1º y 2º de la ESO de Religión han participado en unos talleres de Robótica, que Manos Unidas ofrece para trabajar valores como la justicia, el pensamiento crítico, la igualdad, el trabajo en equipo y la cooperación.
Además, Manos Unidas ha hecho entrega al centro —en la persona de su director, D. Ricardo Fabra—, de dos robots Sphero para poder seguir trabajando con ellos en nuestras aulas.
Gracias a Doña Ana Comes, presidenta de Manos unidas la Ribera, por hacer posible estas jornadas educativas.

Y el/la ganador/a es…

Entrega de premios del XL Concurso literario en lengua castellana del IES Rei En Jaume

El pasado miércoles 18 de mayo celebramos una vez más la entrega de los premios del concurso literario en lengua castellana del IES Rei En Jaume. Llegamos nada menos que a la XL edición, este concurso cuarentón ha sobrevivido a la pandemia y además este año hemos podido volver a entregar los premios en el salón de actos, como merece la ocasión, tras el paréntesis del curso pasado.

Al igual que en los últimos años, el concurso ha consistido en la elaboración de un microrrelato de un máximo de 100 palabras. A lo largo de la mañana se ha reconocido el trabajo y la originalidad de quince jóvenes creadores que a partir de una imagen o un simple inicio de frase han sido capaces de imaginar las historias más variadas.

Agradecemos una vez más la colaboración de todo nuestro alumnado, de los profesores, de la librería Erasmus y de la Asociación de madres y padres de alumnos (AMPA).

GRADUACIONS 2022


Totes les etapes arriben al seu final, malgrat una pandèmia que ens separe de viatges, de les aules i del professorat, que no se’ns oblida que vosaltres sou la primera generació que es va quedar sense viatge a Itàlia; però també la generació amb la que han tornat les graduacions fora de casa. Tant de bó la Selectivitat vos vaja tan bé com aquesta celebració que mai serà un final entre nosaltres perquè vosaltres formareu sempre part de la família Jaume. Enhorabona pel Batxillerat!

ALMAGRO 2022

¡Volvimos al siglo XVII!

Por fin el Departamento de Lengua castellana y Literatura se lanzó de nuevo a la carretera, sí, madrugamos; pero esta vez fue el alumnado de 3º ESO el escogido para soñar en ese espacio-tesoro que se conserva en Almagro. La obra escogida fue un entremés de Cervantes y pesar de todas las distancias, como siempre la actividad mereció la pena.

MERCAT SOLIDARI


El mercat solidari portat a terme per l'alumnat d'IAEE de l'institut IES Rei En Jaume va ser tot un èxit!! Van acudir tant alumnat com professorat del centre i vam aconseguir  recaptar 230 euros que la setmana vinent recolliran els responsables de Creu Roja d'Alzira, que vindran al centre per explicar com ajudaran amb aquests diners a les famílies d'Ucraïna arribades a Alzira.

El Jaume és divers, El Jaume respecta

La Comissió d’ Igualtat del Jaume es manifesta hui en contra de la LGTBIfòbia, sota el lema “El Jaume és divers; el Jaume respecta”. Per tal de celebrar la diversitat del nostre centre, l’alumnat ha preparat una pancarta reivindicativa, a més d’haver pintat un banc del nostre pati, accions que contribueixen a visibilitzar les diferents realitats de la nostra comunitat educativa, les quals ens enriqueixen com a societat. La festa ha estat amenitzada amb música i el repartiment de pegatines.

PLAN A DREAM TRIP

Els alumnes de 3ESOG han fet un projecte que ha consistit en planejar el seu viatge somiat. Comptaven amb un pressupost de 1.500€ per persona. Primer havien de decidir on volar, els horaris de vol, altres transports utilitzats, allotjament i on dinar i sopar. També havien de detallar què anaven a visitar i el cost de les entrades o visites. Tot ben detallat dia a dia de la seua estada en el destí. Després, cada grup ho ha exposat davant de la resta de companys i companyes en anglés, i tots han gaudit de la gran varietat de llocs i cultures que han pogut visitar sense moure's de l'aula.