i dos cursos amb DIELLZA

DIELLZA AUXILIAR DE CONVERSA

La nostra assistent de conversa en llengua anglesa també s’acomiada de nosaltres per continuar la seua trajectòria professional i laboral a València. Diellza també ens ha deixat una bona empremta internacional al centre. Tots hem gaudit de la seua remarcable presència, profes i alumnes.
Et trobarem a faltar, Diellza! Tot i que tenim previstes dues noves incorporacions d’auxiliars de llengua anglesa i francesa per al proper curs 23-24.

ESCOLA DE RIU, escola agraïda

Almagro, Titagües, Moragete… són activitats que, cadascuna en el seu nivell, ja són pròpies del dia a dia de l’IES Rei en Jaume. Però si hi ha una activitat que amb sols tres cursos de vida s’ha convertit ja en indispensable, eixa és l’ESCOLA DE RIU. L’ajuntament d’Alzira és qui ens planteja aquesta ruta per l’anell verd i pel nostre riu que a banda d’una oportunitat única per aprendre és un espai de diversió i companyerisme inigualable. Per això enguany no va participar tan sols l’alumnat de 2n ESO, sinó que aquesta activitat també va ser l’agraïment a tot aquell alumnat que d’una manera o una altra, s’implica en les activitats de centre, en les activitats de casa.

UN CURS AMB REBECCA

Acaba de concloure el primer curs amb voluntariat europeu al Jaume i ja estem fent entrevistes per al candidat del proper curs 23-24.
Però abans d’acomiadar a la nostra voluntària francesa, Rebecca Lallet, volem compartir el seu informe-memòria amb tots vosaltres perquè pugueu tenir testimoni d’una experiència molt enriquidora per a ella i també per a nosaltres. Ens sentim molt orgullosos d’haver contribuït a fer que Rebecca haja gaudit, deprés i crescut entre tots nosaltres.
Vos convidem a llegir a Rebecca i estimar el seu treball i vivència personal entre tots nosaltres, dins i fora de l’institut .

4t ESO també es gradua

     Tot arriba abans o després, i enguany l’últim acte oficial de l’Institut ha sigut la graduació de 4t ESO.

     Un acte ben organitzat des de la coordinació de l’ESO i les respectives tutories i que va sorprendre a tots els assistents pels bonics colors de l’escenari i l’estiu, que ja destacava en l’abillament dels assistents i potser en la seua actitud.

 Des de la web del centre i l’equip directiu volem agrair a tot l’alumnat, professorat i AMPA la seua participació i col·laboració tant dalt com baix de l’escenari i a les famílies i amics la seua assistència, el casal fester llueix més sempre amb vosaltres!

VIVÈNCIES 1r ESO

Fa un any els  nostres alumnes de 1r ESO van acabar el curs de 6é de Primària. Començava l'estiu i com ells ens digueren a setembre, estaven nerviosos  per iniciar una nova etapa a l'institut. En aquest curs han pogut comprovar que al Jaume es fan coses divertides. Ací va un resum d’algunes d'elles.
S'han disfressat com investigadors per comprovar les etiquetes dels menjars. Han anat al laboratori per vore un món microscòpic. Inventaren frases demanant la pau i les posaren a la tanca de l'institut. Alguns van realitzar mosaics amb xuxes el dia de Roma.

Van fer un gran musical! Visqueren l'experiència de estar una nit observant estrelles a l'observatori astronòmic de Titaguas. Donaren la benvinguda als alumnes de 6é i, per últim, han jugat hui a la gimcana. Han participat en la nostra revista, El Jaume Parla, han parlat a la ràdio, jugaren el torneig de futbol i  s'han preocupat per les abelles del món. Un primer any molt ben aprofitat.

PASSAPORT DE L’ALUMNE 🇪🇺


Ja ho tenim tot a punt perquè els nostres alumnes es vagen de vacances... amb passaport i tot!
L’alumnat de 1r i 2n ESO del centre ha enregistrat i avaluat els seus coneixements i experiències lingüístiques en el nou document —PASSAPORT EUROPEU DE LES LLENGÜES— producte resultant del projecte PORTFOLIO, el qual venim duent a terme durant tres anys consecutius.
Es tracta d’un document físic amb format de passaport que els alumnes utilitzaran durant el primer cicle de secundària i que,  posteriorment, substituiran pel format electrònic PEL que vindrà connectat al seu EUROPASS o currículum europeu.
Així, el nostre alumnat podrà donar testimoni de tot el seu aprenentatge lingüístic en totes les llengües que puga parlar, escriure, entendre i llegir fins a l’acabament dels seus estudis a l’institut.

Alzira on Europe – IDEA & IES REI EN JAUME

Avui el nostre centre ha rebut una comissió de 25 joves representants de 4 països europeus: Itàlia, Portugal, Països Baixos, Polònia, Grècia i Espanya; els quals han participat debatint sobre les polítiques mediambientals dins de l’ àmbit de la joventut a la Unió Europea. El nostre centre ha estat representat per tres alumnes i per la Comissió de Programes Europeus de l’institut.  Ha estat un event molt interactiu i estimulant per l’aprenentatge lingüístic-cultural europeu mitjançant la llengua anglesa com a vehicle de comunicació. L’acte ha començat amb una mostra gastronòmica internacional preparada pel taller de cuina d’Idea i completada amb les aportacions dels propis joves europeus.

Per a finalitzar, tot l’alumnat assistent ha participat en un kahoot per valorar els seus coneixements sobre les institucions europees i els guanyadors han estat premiats amb obsequis d’IDEA.


Ha sigut una ocasió molt interessant per donar a conèixer els programes europeus d’IDEA i, en concret, el projecte Youth for EU “Empowering youth citizenship for EU future “.