DIA DE L’ABELLA 🐝 🍯

El passat 20 de maig vam celebrar el dia de l'abella amb la col·laboració de l'empresa alzirenya "Mieles Julio López". L'alumnat de primer i segon del cicle de formació professional bàsica en Aprofitaments forestals va poder escoltar de primera mà com s’organitzen les abelles per a produir la mel i com realitzar el seu aprofitament.

Les abelles són fonamentals per a la producció d'aliments amb un valor estimat de milers de milions a l'any. Sense abelles el planeta Terra es quedaria sense vida al cap de 5 anys. I actualment es troben greument amenaçades per la utilització de plaguicides, plagues mortals i destrucció d’hàbitats naturals. Per aquest motiu, hem volgut donar visibilitat al paper que realitzen les abelles i que millor manera de conéixer les peculiaritats d’aquest aprofitamentque escoltant l’experiència d’una empresa del sector.

GRAN ESTRENA D’ARTEMÍSIA 👏👏

El Jaume està d’enhorabona, Artemísia, l’obra musical producte final de l’assignatura Projecte Interdisciplinar de 1r ESO, ja ha sigut estrenada i tant la funció de divendres de matí com la de vesprada va ser tot un éxit. I és que no podia ser d’altra manera perquè el treball sobre l’escena de l’alumnat de 1r ESO A, C i E va ser magnífic; però és que eixa posada en escena amb la col·laboració de la Banda Jove i el grup de precussió Panku de la Societat Musical d’Alzira, del grup de flautes de l’IES Rei en Jaume i el cor del CEIP Alborxí el va fer insuperable. Com insuperable ha d’haver estat la feina de la professora d’Arts Plàstiques Elisa Garcia i el professor de Música Javier Ferrer per dur a terme aquest projecte que va partir d’una peça musical del mateix professor que ja va ser premiada en el Concurs de composició didàctica de la província d’Alacant i ara també en el Concurs de composició de pasdobles de La Nucia.

Enhorabona xiquetes i xiquets del Jaume i de l’Alborxí, a banda d’un agraïment brutal, també a Félix Cortés, director del CEIP.. Com també estem molt agraïts als directors de la Banda Jove i del grup de Precussió —Alberto Sánchez i Xavi Sanchis— de la Societat Musical i a tot l’alumnat participant en aquest projecte, sou joves, però ja sou grans.  I, per descomptant, mil gràcies a tot el professorat que ha col·laborat amb el projecte i un enhorabona molt gran a l’equip docent del Projecte Interdisciplinar, sou ENORMES.

GRADUACIONS 2n BATXILLERAT2️⃣0️⃣2️⃣4️⃣

Per fi va arribar el moment més esperat per tot l'alumnat de 2n Batxillerat, la graduació! 
El passat divendres 17 de maig a la sala La Cotonera, junt a les seues famílies, professorat i representants de l'AMPA vam gaudir d'una nit inoblidable. Discursos emotius, divertits plens d'anècdotes i preparats amb molt de carinyo foren el fil conductor de la vetlada. Un orgull per al centre i les seues famílies.👏👏

PAELLES 2024

26 d'abril, un poc més tard de l’habitual —curs ple d’imprevistos— però com cada any enguany també vam celebrar en l’IES Rei en Jaume el tradicional dia de les paelles. I, malgrat tot els impediments, hem batut tots els récords, l'alumnat ha participat massivament i s’han fet 58 paelles, moltes d'elles bones de veritat. Enhorabona a tots els participants i moltes gràcies a l'AMPA per l'organització i per convidar-nos a alumnat, professorat i PAS del centre. Hem gaudit de bona companyia i millor ambient. Gran dia per a recordar.  Seguim recuperant la identitat del Jaume.

ALMAGRO 2024

Como cada año la actividad que es santo y seña del IES Rei en Jaume, la visita al Corral de comedias de Almagro, ha sido todo un éxito tanto por la buena acogida de la obra entre nuestro alumnado como por el encanto de esta emblemática ciudad, cuna del teatro de los Siglos de Oro.
El madrugón y los kilómetros han merecido la pena.

39é PREMI LITERARI

 

Com cada curs i en commemoració del Dia del Llibre, el Departament de Valencià ha realitzat el seu concurs  literari de narrativa. Enguany l’hem acompanyat amb la categoria de booktrailer.

El passat 23 d'abril celebràrem el lliurament de premis de narrativa en valencià en la seua convocatòria número 39. El professorat de Valencià, jurat en aquest certamen, després de les valoracions pertinents ha decidit guardonar les següents narracions i booktrailers.

L’alumnat guardonat ha rebut un premi en metàl.lic un diploma, i a més a més, una rosa i un llibre. Els premis han estat subvencionats per l’AMPA.
El professorat del departament de valencià volem donar les gràcies a l’alumnat participant en el 39é concurs literari de narrativa en valencià, així com als assistents al lliurament de premis celebrat al saló d’actes del nostre centre.
L’enhorabona a l’alumnat guardonat!👏👏

Departament de Valencià.
CURS 2023-24