TROBADA AMB MONTSE BARDERI

En l’assignatura de Literatura universal, a primer de batxillerat, acabem de llegir l’opuscle Manual d’amor aristotèlic per a dones del segle XXI, de l’escriptora catalana i col·laboradora de TV3 Montse Barderi. Aquest assaig parteix de la idea d’amor d’Aristòtil per a ensenyar-nos a detectar el “maltractament de baix voltatge” -com l’anomena l’autora- i a rebutjar, per tant, les relacions tòxiques. I és que, segons el gran filòsof, l’amor és “la trobada entre dues persones nobles que es fan mútuament el bé”.
Com a colofó d’aquesta gran lectura, ens hem trobat virtualment amb l’autora, amb la qual hem pogut conversar a bastament i li hem pogut plantejar les impressions i les preguntes que han anat sorgint durant aquests dies previs. Ha sigut una sessió molt enriquidora, on l’alumnat ha pogut constatar de primera mà la importància de formar-se culturalment, de llegir i de formar-se interiorment per a poder detectar les persones que no ens convenen i per a ser persones crítiques i amb idees pròpies dins de la societat que ens envolta.
Li hem d’agrair infinitament a l’autora la seua col·laboració desinteressada en aquesta activitat. Per a nosaltres ha sigut un honor que haja pogut fer-nos un foradet en la seua atapeïda agenda.