TALLER D’INICIACIÓ AL GRAVAT

L’activitat del taller de Gravat va ser proposada com un exercici experimental i d’immersió per als cursos de 4t de l’ESO i Batxillerat. La intenció principal del taller pretenia mostrar i ensenyar als alumnes diferents formes d’expressió, referents, artistes mitjos plàstics i visualitats. Per a la posterior realització de dos exercicis on es posaren en pràctica els coneixements adquirits en la part teòrica. La pràctica consistia en dos sectors, el primer: la Monotípia per dibuix invertit. On els alumnes havien de crear un disseny senzill i lineal -treballant així la immediatesa que confereix la tècnica- i el pols del dibuix. En el segon sector del taller van treballar el linòleum, aquesta vegada la tècnica requeria d’un projecte de major duració (sent aquest el propòsit final) per a poder treballar el maneig del temps i l’organització espacial. Aquesta tècnica requereix l’aplicació de blocs monocromàtics (blanc i negre) per a treballar el contrast per clarobscur. 

L’alumnat va mostrar gran interés per les tècniques i van comprendre els procediments i tipus de resultat. Les classes van ser col·laboratives i el projecte del taller d’iniciació al gravat es va realitzar fins al final amb èxit i tranquil·litat. Els resultats de les planxes i monotips demostren que van posar en pràctica els coneixements adquirits. 

A continuació vos deixem una presentació preparada per Lola i Clara Ros amb l’explicació de cadascuna de les tècniques, formes de treball i les evidències del taller.  

Descarregar presentació completa

 Volem agrair de tot cor el temps i entusiasme que ens han dedicat. 

TALLER-DE-INICIACIÓN-AL-GRABADO-1-1