SCRATCH DAY CASTELLÓ

El 7 de maig pel al matí, a l'edifici Menador, s'ha portat la terme l'Scratch Day Castelló. Aquest esdeveniment dona ressò al moviment mundial "Scratch Day", que pretén promoure el pensament lògic, la creativitat i la programació informàtica visual.

6 Centres educatius de Castelló han compartit, durant tot el matí, experiències relatives a la programació visual i la robòtica.

Els IES Penyagolosa, IES Bovalar, i IES Vicent Castell i Domènech, han mostrat els seus coneixements en el camp de la programació, amb una exposició de treballs i experiències, que ha encisat a l'alumnat de Primària del CEIP Manel Garcia Grau, CEIP Mestre Vicent Artero i CEIP Enric Soler i Godes.

Els alumnes de primer de batxillerat Sergio Pardo, Andrea Mas, Adela Archilés i Albert Barrachina, han explicat als alumnes de primaria com programar el robot mBot per tal de donar-li odres per eviat obstables, seguir una línea, encendre llums, etc.

L'alumnat d'instituts i col·legis també ha tingut la oportunitat de compartir i ensenyar-se coneixements, uns als altres, sobre activitats de programació amb l'entorn "Scratch".

Per tancar l'esdeveniment, i gràcies a una sèrie d'activitats que ha preparat el professorat dels centres educatius, l'alumnat s'ha enfrontat a reptes de programació visual, usant ordinadors, tablets o taulers i fitxes de cartró (Scratch unplugged).

L'Ajuntament de Castelló i l'associació de docents AulaBLOG han patrocinat les activitats, i els CEFIRE de Castelló i d'àmbit Artisticoexpressiu han col·laborat en la organització de l'esdeveniment.

Ha sigut un matí on s'han compartir experiències, coneixements i satisfaccions per superar les tasques proposades. L'alumnat s'ha enriquit amb el treball entre iguals, i el professorat ha recopil·lat idees i propostes exitoses d'altres centres, per posar en pràctica en les seues classes.

El balanç ha sigut molt positiu, segons han manifestat alumnes i professorat, i ja es planteja repetir l'experiència pròximament.

IMG_20190507_110558
IMG_20190507_110605
IMG_20190508_115240