Aprenem sobre la Protecció i la Transferència de la Cultura Patrimonial: L´Arqueologia del Saber

Des de 2021, gràcies ala comunitat escolar de l´IES La Asunción, desenvolupem la recreació pròpia de la investigació arqueològica que, a més a més, transforma el pati és: L´Arqueologia del Saber. No estem davant un escape room, sinó al front d´una experiència molt enriquidora que ens connecta amb Museus (MUPE, MAHE, La Alcúdia, MARQ…) perquè, de fet, participem en aquesta MuseumWeek2024, fonamentada a l´Educació i la Investigació). Un aprenentatge competencial fonamentat amb: el dietari, el portfoli, la rúbrica, els equips cooperatius, la mirada arqueològica (amb la reflexió i el temps lent…), la perspectiva de gènere, els ODS de l´Agenda 20230, la inclusió…i la preocupació per la transferència dels sabers, és a dir, la relació entre la cultura i les aules, mitjançant un museu ideal, adaptat a les necessitats del segle XXI. Si voleu fer una ullada, ací us deixem enllaços a publicacions de premsa d´edicions anterios: AlicantePlaza; Información; Fundació La Alcúdia de la Unversitat d´Alacant. Moltes gràcies, endavant.