ACTIVITATS DE RELIGIÓ

KAHOOT INTERCENTRES RELIGIÓ

Una de les activitat de l’assignatura de Religió és participar en un concurs de preguntes on line que es celebra a nivell intercentres abans de Nadal i abans de Setmana Santa. Així el nostre centre ha competit amb més de de 17.000 alumnes a nivell nacional. Ha estat sense dubte una forma molt divertida i il·lusionant de implicar-los en el seu procés d’aprenentatge en un entorn gamificador mitjanant l’aplicació educativa de kahoot.

A més a més alguns grups han quedat en molt bona posició, fins i tot hem conseguit fer pòdium un parell de vegades. Enhorabona!

Sense dubte, aquest tipo d’activitats potencia la cooperació entre l’alumnat, l’ús de ferramentes digitals, la capacitat resolutiva i la consciència de que hi ha altres molts com ells en la classe de Religió.


VISITA HISTÓRICO- RELIGIOSA I CULTURAL VALÈNCIA AULA

SANT CALCE – AULA GRIAL.

El 21 de febrer l’alumnat de 1 i 2 ESO de Religió ha realitzat una visita històric religiosa i cultural a Valencia.

En l’aula grial (Casa natalícia de Sant Vicent) els han explicat com va ser el sant sopar i després han segut els protagonistes de la reconstrucció de l’arribada del sant calce a València. A continuació han participat en una gimcana pels carrers de la capital fins arribar a la Catedral on s’ha realitzat una visita guiada de la capella del Sant Calce i les diverses capelles, destacant la relíquia de Sant Vicent màrtir.

Han estat en tot moment molt implicats i ho hem passat d’allò més bé.


FEBRER 2023

“UN SANT VALENTÍ DIFERENT”

El 14 de febrer els alumnes de 4 ESO de Religió han culminat el projecte que hem dut a terme durant la primera part del curs. “Un Sant Valentí diferent” proposa una nova mirada sobre l’amor humà, a partir dels desitjos profunds que cada jove té, de com li agradaria estimar i ser estimat.

El producte final ha estat una festa similar al programa First Dates, alternativa a les celebracions de sant Valentí basades en el consum. Els missatges profunds, els detalls, el diàleg, la festa…han fet del dia 14 un First Dates inoblidable, on s’ha posat de manifest tot el que ha estat preparat durant tot el projecte, mostrant l’aprés.z


GENER 2023

I FASHION DAY IES CLARA SIMÓ. DESFILADA CONTRA LA DISCRIMINACIÓ.

Amb motiu del dia de la PAU ESCOLAR I LA NO VIOLÈNCIA que es commemora el 30 de gener, els alumnes de 2 ESO han celebrat una desfilada contra la discriminació i per la dignitat de tots els essers humans com activitat final del projecte “Personal shopper”. Així aquesta I Fashion day ha estat inspirada en Harriet Tubman (1822-1913) heroïna negra icona i símbol de la lluita contra l’esclavitud que va dedicar la seua vida a lluitar per la llibertat i la igualtat de les races.

El tema ha estat escollit pels propis alumnes. I durant la desfilada han lluïts models contra la discriminació pel color de la pell, de gènere, de classe social i econòmica, expressió lingüística i creences religioses Harriet Tubman.

Tos els alumnes han participat, cadascú amb el seu rol de dissenyadors, estilistes, presentadors i models. Ha estat molt emotiu i volem donar les gràcies als companys del curs que han assistit com a públic.


DESEMBRE 2022

Abans de les vacances de Nadal els alumnes de 1 i 2 ESO de Religió van realitzar una activitat plàstica per a regalar/ oferir a la resta dels companys i membres del centre allò que més necessitaren o desitjaren: pau, amor, justícia, et