Xerrada de Jota Barros sobre Fotografia de carrer, Divendres 2 de juny

En aquesta segona sessió de xarrades que ens ha oferit AFCA dintre de les activitats del festival de fotografia FESTIFOTO, hem comptat amb la presència del fotògraf gallec Jota Barros. A la seua conferència han assistit alumnes de l’optativa d’EPVA de 4t d’ESO.

El fotògraf ha exposat els seus inicis al món laboral i com les circumstàncies i la seua passió per la fotografia de carrer l’ha portat a dedicar-se en exclusiva a ella, amb cursos, xerrades, tallers, i fins i tot amb un blog de fotografia.

Jota ens ha parlat de la fotografia de carrer de grans noms com Joel Meyerowitz, entre d’altres, i de com ell mateix aborda les seues fotografies amb una càmera menuda que li permet jugar i passar desapercebut, però sempre de del respecte als fotografiats. Ens ha animat a mirar el carrer amb uns altres ulls i a “pescar” o “caçar” fotografies, segons ens convinga, perquè ara tots portem un dispositiu – com és el telèfon mòbil – que ens permet capturar fotografies amb una bona qualitat i a qualsevol moment.

La xerrada ha sigut molt didàctica i després de mostrar-nos algunes de les seues instantànies ens ha convidat a veure la seua exposició que s’inaugurarà aquesta vesprada a Ca Don José i que podrem visitar fins al dia 11 de juny.

Gràcies a Jota Barros i a AFCA, per fer-nos veure que les fotografies estan al carrer, sols tenim que capturar-les.

1
3
2
4