Inassistències a classe d’estudiants

Estimats/des pares/mares,

Alumnes de l’IES Fra Ignacio Barrachina han comunicat a la direcció del centre la seua decisió de participar en la convocatòria de vaga organitzada per la Federació Estatal d’Organitzacions Feministes (Dia Internacional de les Dones), per al dia 8 de març de 2021.

El Decret 39/2008, de 4 d’abril, del Consell, sobre la convivència en els centres docents no universitaris (DOCV 9-4-08), en el seu article 34, regula allò relatiu a les decisions col·lectives d’inassistència a classe. En tot cas, s’ha de tindre en compte que:

– L’alumnat de 1r i 2n d’ESO no té reconegut el dret de participar en convocatòries col·lectives d’inassistència a classe.
– Per als alumnes a partir del tercer curs d’ESO, les decisions col·lectives d’inassistència a classe, no seran considerades faltes de conducta quan hagen sigut comunicades prèviament a la direcció del centre i avalades per més de 20 alumnes.
– No és necessària l’autorització dels pares (segons sentència 900/2012 del TSJ, confirmada en cassació per la sentència 5389/2014 del TS).

D’altra banda, davant aquesta convocatòria, l’equip directiu del centre vol recordar a tots els membres de la comunitat educativa que durant els dies que dure la vaga:

– El transport escolar funcionarà amb normalitat.
– El professorat romandrà en el centre i l’activitat acadèmica, en la mesura que l’assistència de l’alumnat ho permeta, es mantindrà. (No es tracta d’una vaga del professorat, sinó d’una convocatòria d’alumnes i, per tant, els estudiants que assistisquen seran atesos en les classes).
– No es permetrà l’estada de l’alumnat fora de les aules corresponents, és a dir, en els corredors, camp d’esport, pati, etc.
– Tampoc es permetrà accedir o abandonar l’IES fora de les hores establides.

Si voleu consultar qualsevol assumpte, us preguem que us poseu en contacte amb el tutor del vostre fill o filla o amb qualsevol membre de l’equip directiu.

Direcció