Collaborative Writing

Els alumnes aprenen a escriure un text argumentatiu utilitzant la tècnica del full giratori. Amb aquest recurs el que es pretén és facilitar que l’alumnat aconseguisca més idees per a després redactar el seus textos amb arguments a favor i en contra (que estan treballant a classe).  

El professorat proposa diferents títols de temes sobre els quals els alumnes podran escriure el seu text argumentatiu. En cadascun dels fulls escriu un títol diferent. El full té dos apartats, un per a afegir arguments a favor del tema i un per als arguments en contra.  

Els estudiants treballen per equips. El professorat dona un full a cada grup i entre ells han d’intentar escriure quins són els arguments a favor i en contra que li veuen a cadascun dels temes proposats. Quan acaben amb un tema, els grups es van intercanviant els fulls. Continuen amb la mateixa dinàmica però han d’estar atents per tal de no repetir idees que ja hagen pogut escriure els altres grups. Així successivament fins que tots els grups han participat en la resolució de la tasca.  

Quan tots els fulls giratoris han estat emplenats, els fulls es pengen a l’aula i els alumnes, de manera organitzada, van pegant voltes i llegint tots els arguments a favor i en contra de cadascun del tema. Triaran un dels temes i, tenint en compte les aportacions de cada grup, podran començar a escriure el seu text argumentatiu.