Dep. Física i química

NOTÍCIES I NOVETATS

Aquí Trobaràs tota la informació de el Departament de Física i Química.

Al centre disposem de laboratoris de Física i de Química i d'una aula matèria.

L'ensenyament de la Física i la Química Juga un paper central en el desarrollo intel·lectual dels alumnes i les alumnes, i comparteix amb la resta de les disciplines la responsabilitat d'promovent-hi l'adquisició de les competències necessàries perquè puguin integrar-se en la societat de forma activa. Com a disciplina científica, Té el compromís afegit de dotar l'alumne d'eines Específiques que li permetin afrontar el futur amb garanties, participant en el desarrollo econòmic i social a què està vinculada la Capacitat científica, tecnològica i innovadora de la pròpia societat.

Enllaç a la meua pàgina web: https://www.uv.es/jmarques/

Projecte Meitner – Candidatura de l’IES El Clot

Per PEDRO ALBERTO, LOPEZ NAVARRO | 27 d'abril de 2022 | Comentaris tancats a Projecte Meitner – Candidatura de l’IES El Clot

La nostra companya de l’IES El Clot, Ivori de 3r ESO A, s’ha presentat al Projecte Meitner i necessita el nostre suport! Es tracta d’un projecte per a visibilitzar a les pioneres de la física mitjançant treballs de diferents formats. En el seu cas, Ivori ha presentat aquesta genial il·lustració de brillant astrofísica la Doctora Cecilia Payne (1900 – 1979). Va ser pionera en una disciplina dominada per homes, sent qui va establir que era l’hidrogen el component fonamental de les estreles.

Amb el vostre like a traves de Twitter, Instagram i Facebook, podem ajudar al fet que es reconega el talent i esforç de la nostra companya i a visibilitzar les dones científiques oblidades per la història. La imatge que més likes tinga entre les tres xarxes socials serà la imatge guanyadora. Així que, voteu i compartiu perquè arribe a quanta més gent millor.

Us indiquem en quin URLs podeu veure’ls i votar-los:

Twitter (https://twitter.com/proyectomeitner):

Moment Imatges: bit.ly/3rqid8l

Moment Textos: bit.ly/3ek1v4r

Moment Vídeos: bit.ly/36n32nh

Instagram:

https://www.instagram.com/proyectomeitner_ific/

Facebook:

https://www.facebook.com/proyecto-meitner-101438521866313

Youtube:

L’IES EL CLOT DE VALÈNCIA GUANYA EL TERCER PREMI ESTATAL DE JOVES INVESTIGADORS DE L’INJUVE

Per PEDRO ALBERTO, LOPEZ NAVARRO | 22 de desembre de 2021 | Comentaris tancats a L’IES EL CLOT DE VALÈNCIA GUANYA EL TERCER PREMI ESTATAL DE JOVES INVESTIGADORS DE L’INJUVE

El vicealcalde de València, Sergi Campillo, ha visitat l’IES El Clot de València per a conèixer de primera mà la investigació de l’estudiant Juan de Marco Giménez

L’Institut d’Ensenyament Secundari El Clot de València, ha guanyat el tercer premi del Congrés de Joves Investigadors, un certamen de caràcter estatal que atorga l’Institut de la Joventut, del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030. El guardó arriba després que el jove estudiant de 17 anys  Juan de Marco Giménez, que cursa el segon curs de Batxillerat, s’haja fet amb el primer Premi Sapiència d’investigació científica que atorguen totes les universitats valencianes. La seua investigació se centra en les cèl·lules d’electròlisi microbiana i el seu potencial ús en la generació d’hidrogen.

El jove investigador, Juan de Marco Giménez, ha explicat la voluntat del seu projecte de «contribuir a una solució que permeta la regeneració de les aigües de l’Albufera, mitjançant el reaprofitament dels residus agrícoles del llac, que poden servir per a fer un combustible verd com és l’hidrogen; una alternativa als combustibles fòssils derivats del petroli. D’aquesta manera, l’hidrogen podria obtindre’s amb les pròpies bactèries que ja viuen en el llac i ajudar al mateix temps a regenerar aquest espai natural».

L’Ajuntament de València, en paraules del seu vicealcalde, Sergi Campillo, ha felicitat hui «a tota la comunitat educativa de l’Institut d’Educació Secundària El Clot, i especialment el jove investigador i l’equip de professorat que l’ha acompanyat en el seu projecte: com a vicealcalde i regidor de Devesa-Albufera, vull encoratjar l’alumnat a prendre part de la investigació científica que tant permet millorar la vida de les persones i de la nostra ciutat. Així mateix, vull donar l’enhorabona al centre El Clot i el seu professorat per l’excel·lència en l’àmbit científic». En la visita del vicealcalde al centre ha estat present la directora de l’IES, Gema Gil, així com  la professora que va tutoritzar el projecte, Julia Romero i el seu col·lega José Luis Marqués. Gema Gil ha destacat «la rellevància investigadora a la qual està arribant el centre amb l’esforç del seu alumnat i professorat, de tal manera que El Clot s’ha convertit ja en un referent d’àmbit estatal pel que fa al foment de la ciència  des de l’àmbit de l’ensenyament». Així, segons ha dit, l’IES El Clot, amb 38 anys d’història a les seues esquenes apostant per una educació pública, de qualitat i arrelada al seu entorn, “es marca com a objectiu despertar la vocació científica en el seu estudiantat”.

Algunes fotos del departament de física i química

Per PEDRO ALBERTO, LOPEZ NAVARRO | 9 de juny de 2020 | Comentaris tancats a Algunes fotos del departament de física i química