Erasmus

En el curs 2020-2021 el nostre centre es va associar amb altres tres centres europeus, el BBS 1 Technik Kaiserslautern (Alemanya), el Lycée Emile Blegues (França) i l'Agrupamento d'Escolas núm. 2 de Beja (Portugal) per al desenvolupament d'un projecte molt interessant anomenat Design a technology which integrates better elderly European in the contemporary world i que té com a objectiu facilitar el dia a dia als nostres majors a través de les noves tecnologies. En concret, ens centrem en el disseny d'un dispensador de píndoles intel·ligent amb l'ajuda d'AppInventor.

Estava previst dur a terme aquest projecte en diferents fases durant les visites de tots els alumnes implicats als diferents centres. No obstant això, davant la situació excepcional de pandèmia viscuda en el nostre entorn, no vam poder realitzar el viatge a Alemanya i així, es va optar per tindre una trobada virtual aprofitant els recursos digitals de què disposem en el nostre institut. Aquestes reunions a través de videoconferència van resultar un èxit i va ser una primera presa de contacte molt productiva i satisfactòria per a tots els estudiants.

En una segona fase, ja superada la crisi pandèmica, es va produir la visita dels nostres socis a la nostra ciutat el mes de maig passat. Durant tota la setmana es van organitzar activitats relacionades amb el nostre projecte, però també unes altres que ens van servir per a forjar llaços d'amistat i intercanvi cultural entre els quatre països. El nostre alcalde, Darío Moreno, ens va rebre en el Consistori Municipal. A més, visitem els monuments més importants del municipi i realitzem un sopar d'agermanament on els alumnes van gaudir de l'aspecte més lúdic d'aquest intercanvi.

Durant el mes de setembre es va produir una visita preparatòria dels professors dels centres associats a l'institut de Beja, a Portugal, on es van decidir tant el calendari com les activitats que es duran a terme en pròximes trobades.

La pròxima visita dels nostres alumnes serà a Portugal el mes de gener i finalment França el mes de març per a acabar d'arredonir un projecte que ens està brindant moltes oportunitats no sols a nivell acadèmic, sinó també a nivell de desenvolupament personal.

TROBADA ERASMUS+ A BEJA (PORTUGAL)

La setmana passada set alumnes de 2n de Batxillerat van gaudir d´una trobada a Beja (Portugal) amb els nostres socis portuguesos, francesos i alemanys per seguir desenvolupant el projecte que amb tanta il·lusió estem duent a terme. Els alumnes anaven acompanyats de dues professores del nostre centre, la Marta Sánchez, professora del departament d'informàtica i Lucía Rivero, professora d'anglès.

L?experiència no ha pogut resultar més positiva. Hem gaudit de l'hospitalitat dels nostres amfitrions, que han fet tot el possible perquè ens sentíssim com a casa. Els estudiants, a més de treballar de valent, han estrènyer llaços amb la resta d'alumnes, als quals ja coneixien de la nostra trobada a Espanya, quan ens van visitar el mes de maig.

Hem comprovat una vegada més com aquest tipus d'iniciatives contribueixen a un enriquiment de l'alumnat tant personal com acadèmic. A més, afavoreixen la integració de joves que, gràcies a les oportunitats ofertes pel Programa Erasmus+, tenen la possibilitat de fer viatges d'estudi que altrament els seria impossible.

Estem desitjant tornar a trobar-nos amb els nostres amics el proper mes de març a França.

Ens veiem aviat!