Es compleixen quatre anys de la mort de Didín Puig

Hui 8 de febrer es compleixen quatre anys del traspàs de Didín Puig i Grau. Tenia 91 anys i la seua salut començava a fallar.

Didín Puig de jove

I és que parlar de Didín Puig és sinònim de tolerància. És fer valer la paraula i la raó per damunt d’allò insensat. És la frase coherent, el discurs racional. Didín, hui que es compleixen quatre anys de la seua mort, ens demostrà com amb el saber fer i des de la cultura es podia treballar per un món millor. El punt d’unió de moltes sensibilitats sempre basades en el respecte i els valors de llibertat comuna. 

Misèria, fam, mort i exili. Però tot i aquestos patiments, sempre amb la justícia per bandera. Sempre amb la paraula justa i el saber fer. Dona activa, mai es va rendir en la defensa dels valors democràtics. Didín ara fa quatre anys ens va deixar un buit immens al món de la cultura del País Valencià, però també un gran llegat: la idea de tolerància i, sobretot, el creure que el món cal canviar-lo des del respecte, la cultura i l’educació.

Nosaltres des de l’Aula Didàctica de Cultura Contemporània arrepleguem el seu llegat, però ha de ser la societat la qual treballe per a que els valors de la periodista i activista cultural continuen més vius que mai. Perquè si alguna cosa hem aprés de Didín, és a treballar incansablement per aconseguir un món millor on poder desenvolupar-se en llibertat i en valors democràtics, de llibertat, respecte i tolerància.

Gràcies Didín!