PRESENTACIÓ

CAB-BANDA-DIDIN

DIDÍN PUIG

L’any 2017 Didín Puig i Grau rebia la medalla d’or al mèrit cultural de la Generalitat Valenciana per la seua tasca cultural i de defensa de la llengua i dels valors democràtics al País Valencià durant la segona meitat del segle XX, reconeixent així també la seua cabdal figura per entendre la història contemporània al nostre territori així com el llegat cultural i històric que ens deixà l’any 2019 després de la seua mort. Activista, periodista, crítica musical i una de les bases més importants del panorama cultural valencià durant el postfranquisme i la democràcia espanyola, a més de la seua vessant divulgadora, són fets que ens ajuden a entendre la importància de Didín, la qual va treballar en diferents àmbits la qüestió cultural valenciana així com la música, la llengua i la història.

L’Aula Didàctica de Cultura Contemporània Didín Puig naix al programa d’innovació educativa de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport el curs 2022-2023. Concebuda al municipi de Benimodo (Ribera del Xúquer), té com a objectiu difondre i dinamitzar la figura de la periodista Didín Puig d’acord a la seua importància dins del panorama cultural i periodístic valencià.

Mitjançant la visita guiada tant a la zona expositiva com al municipi de Benimodo, així com amb els tallers i els audiovisuals creats exclusivament per a l’aula didàctica, aquesta ajudarà a entendre no solament la figura essencial de Didín Puig sinó la nostra història més recent. A més, al llarg del curs també s’ofereixen diferents activitats culturals i de formació acadèmica del professorat en col·laboració amb altres institucions.

AVATARES-DIDIN-RRSS-03