Termes clau de Moodle

Un lloc Moodle està fet de cursos que són bàsicament pàgines que contenen els materials d’aprenentatge proveïts pel professorat. Un docent en un curs Moodle pot seleccionar elements dels tres grups principals que assisteixen en l’aprenentatge: són les activitats, els recursos i els blocs.

Activitats

  • Una activitat en Moodle és una funcionalitat que permet als estudiants l’aprenentatge interactuant entre ells o amb el professor. Per exemple podrien contribuir en un fòrum, pujar una tasca, respondre preguntes en un qüestionari o col·laborar en un wiki. Les activitats es poden qualificar.
  • Un professor pot afegir activitats activant l’edició en un curs, punxant l’enllaç “Afig una activitat o recurs” i triant l’activitat en el selector d’activitats. (Si el selector d’activitats ha estat desactivat, al seu lloc hi haurà un menú desplegable). Les activitats usualment apareixen a l’àrea central del curs.

  • Moodle té un nombre d’activitats estàndard al seu nucli, i n’hi ha moltes d’altres disponibles per a instal·lar. Vegeu la pàgina Activitats per a saber-ne més.

Recursos

  • Un recurs a Moodle és un element que pot afegir materials per a donar suport a l’aprenentatge, tals com un vídeo, un fitxer, o un enllaç a una pàgina web. Un recurs es distingeix d’una activitat en què el recurs és estàtic, usualment l’estudiant només se’l pot mirar o llegir més que participar-hi.
  • Un professor pot afegir recursos a un curs activant l’edició, punxant l’enllaç “Afig una activitat o recurs” i triant el recurs en el selector d’activitats. (Si el selector d’activitats ha estat desactivat, en el seu lloc hi haurà un menú desplegable). Els recursos usualment apareixen a l’àrea central del curs.

  • Moodle té definits un nombre de recursos estàndard al seu nucli, i n’hi ha molts d’altres disponibles per a instal·lar. Vegeu la pàgina Recursos per a saber-ne més.

Blocs

  • Un bloc en Moodle és un element que el professor pot afegir als laterals dret i esquerre del curs. Proveeixen informació extra per a donar suport a l’aprenentatge. Els blocs són una poc com ginys(widgets) que hi ha per tot arreu en la xarxa i poden contindre, per exemple, notícies RSS, resultats de qüestionari, un calendari, enllaços a blogs, termes de glossari o arxius privats. També hi ha un senzill bloc HTML que el professor pot configurar com vulga.
  • Un professor pot afegir blocs activant l’edició al curs i escollint-ne un en el desplegable “Afig un Bloc” que apareix, normalment, al final del lateral dret.

  • Moodle té un nombre de blocs estàndard en el seu nucli, i n’hi ha molts d’altres disponibles per a instal·lar. Vegeu la pàgina Blocs per a saber-ne més.

El text d’aquesta entrada és una còpia de la documentació oficial de Moodle en català disponible a docs.moodle.org i amb llicència GNU General Public License. Les captures de pantalla són obra amb la mateixa llicència i autoria que el butlletí CvTIC.

Vegeu també