Aneu a la barra d'eines

DESCRIPCIÓ I FUNCIONALITATS

PortalEdu

PortalEdu és la plataforma per allotjar llocs web educatius institucionals, com ara els llocs web de centres educatius públics, els blogs docents del professorat i altres llocs relacionats amb l’àmbit educatiu (portals dels cefires, telematrícula…).

Aquesta nova plataforma està basada en el sistema de gestió de continguts (CMS) WordPress, amb adaptacions realitzades perquè s’ajuste a les necessitats dels nostres centres educatius.

PortalEdu substituirà progressivament els llocs web institucionals que actualment es troben en altres plataformes com Mestreacasa i Linucentres, de manera que, al final del procés, hi haurà una única plataforma.

En aquest moment, PortalEdu es troba en producció però en fase de pilotatge, la qual cosa vol dir que ja hi ha alguns llocs web de centre i altres portals en funcionament, però encara no és una opció disponible de forma generalitzada per a tots els centres ni tampoc per a blogs docents.

Quines funcionalitats ofereix PortalEdu?

En aquesta fase de pilotatge s’ofereix l’allotjament d’un lloc web de centre començant des del principi. Amb aquest espai el centre podrà, entre altres coses:

  • Administrar un lloc web (site) dinàmic i actual de forma col·laborativa i senzilla.
  • Crear pàgines (pages), entrades (posts), arxius multimèdia, etc.
  • Seleccionar i utilitzar les extensions i ginys integrats en la web per a diferents funcionalitats (calendaris, reserva d’aules, enquestes…)

Com l’allotjament web està en ple creixement, per a estar al dia de totes les millores i modificacions que es vagen realitzant, no hi ha un lloc oficial únic, però es pot estar al corrent seguint les publicacions dels següents llocs:

Portal.EDU