INAUGURACIÓ BANYS NEUTRES AL CLOT DEL MORO. 17/05/24

Estimades famílies, volem compartir amb vosaltres un pas que hem donat endavant durant aquest curs escolar, en el camí de fer del Clot del Moro un centre més inclusiu, on cada persona que el conforma es trobe identificada, còmoda i respectada.

A principi del present curs escolar, alumnat LGTBIQ+ del centre ens va transmetre al professorat que estaven incòmodes a l’utilitzar els banys separats per gènere, perquè pateixen agressions, inseguretat i patiment en haver d’entrar en un espai assignat a un sexe que no es correspon amb la seua identitat de gènere. És per aquestes raons que demanaren al centre un bany inclusiu i segur, un bany neutre.

Durant el curs, tant el claustre com el consell escolar del centre, apostant per la inclusivitat i la igualtat, hem aprovat la creació de banys neutres per a alumnat i professorat a la primera planta de l’edifici principal (els actuals banys de professorat passaran a ser un bany neutre per alumnat i un bany neutre per a professorat).

Ara ja podem anunciar la data d’inauguració dels banys neutres del centre per a alumnat i professorat, que serà el Divendres 17 de maig, coincidint amb el Dia contra la LGTBIfòbia; a partir d’aquest dia, els vostres fills i filles podran fer ús d’aquests banys.

La idea és que la utilització d’aquests banys no siga tan sols per a persones LGTBIQ+, sinó per a qualsevol persona que, independentment del seu gènere, identitat o orientació sexual, vulga donar suport al respecte a la diferència i la llibertat d’elecció, mostrant una actitud tolerant a qualsevol elecció personal.

A banda d’aquests nous banys, es mantindran els que existeixen actualment diferenciats per gènere, de manera que qualsevol persona podrà triar si vol fer ús del bany neutre o si prefereix continuar utilitzant els diferenciats.

Demanem a les famílies que ens ajudeu a conscienciar als vostres fills i filles per tal de cuidar millor i fer un ús adequat dels banys del centre en general, per a poder fer dels banys uns espais més agradables, nets i respectuosos, on totes les persones podem sentir-nos segures.

Gràcies de bestreta per la vostra col·laboració!