Ajuda per al treball a distància del professorat de GVA

A causa de la situació provocada pel COVID-19 i la necessitat de continuar amb l'educació dels nostres alumnes a distància, ací teniu una sèrie d'eines que us poden ajudar (no és cap recopilatori oficial):

Comunicat oficial, Pla MULAN. (PDF) 17-03-2020 12:30h

CLASSES VIRTUALS amb "AULES" (aules.edu.gva.es)

Aules és el lloc web OFICIAL de GVA destinat a l'e-learning, desenvolupat per i per a docents. Qualsevol docent dels centres públics pot, crear una aula virtual i començar a trebajar. Aules està basat en Moodle (versió 3.5 en l'actualitat).

COMUNICACIÓ ofical amb les Famílias.

MESTRE@CASA (http://mestreacasa.gva.es).

MestreaCasa és un entorn virtual educatiu i serveix també com a pàgina web dels centres (encara que estem en procés de canvi cap a Aules i PortalEdu), però encara hi ha molts centres que ho utilitzen.

Els centres que desitgen treballar amb els espais virtuals d'aprenentatge (grups de classe), han de sol·licitar la sincronització completa. Aquells centres que únicament desitgen l'actualització del professorat o de l'alumnat del centre, hauran de sol·licitar la sincronització reduïda. Us recordem que per a realitzar la sincronització completa de centres, els horaris han d'estar publicats en ÍTACA.

Curs en AutoFormacion, per a la part de docents bàsicament els temes de l'1 al 4 i el tema 8.

Documentació oficial en el propi portal

Videoconferències

  • Jitsi. Conjunt d'eines per a crear sistemes de videoconferència simplement amb un navegador (Meet.jit.si). No és necessari obrir un compte, simplement es decideix el nom de la sala i comença una nova reunió. Cal donar-li permís d'accés al micròfon i càmera web, compartir l'enllaç amb els estudiants i tot està llest per a començar. Vídeo Tutorial de Jtsi per CvTIC

NOTA: No està pensat per a donar una classe online (no hi ha control sobre el que poden o no poden fer els alumnes). Com existeix saturació de la xarxa, es recomana fer les reunions el més curtes possible, per a no saturar els servidors.

[Utilitzable en la majoria de navegadors]

  • WEBEX. Plataforma per a fer classes i exàmens online, estarà disponible per a alumnat de batxillerat i cicles formatius. S'enviaran instruccions concretes als centres.
  • Unes altres. Existeixen altres plataformes com a Zoom, però requereixen registre i per tant cedir dades personals.

Emissió de vídeo i enregistrament

  • OBS Studio, d'Open Broadcaster Programari, una potent i completa aplicació per a l'emissió en directe o enregistrament. Inclou screencast de l'escriptori, enregistrament de la càmera web o des d'altres fonts d'àudio o vídeo. Pot usar-se per a emissió en directe o per a pujar a Youtube, Twitch, etc. Vídeo Tutorial d'EducaMadrid

[Utilitzable en Lliurex, Windows, Mac]

  • Peek. Eina molt senzilla per a l'enregistrament de screencasts.

[Utilitzable en Linux]

  • Kazam. Eina molt senzilla per a l'enregistrament de screencasts, incloent àudio.

[Utilitzable en Lliurex]

  • Gromit-MPX una eina per a anotar qualsevol cosa en l'escriptori. Dibuixar línies o qualsevol cosa damunt de qualsevol finestra o aplicació de l'escriptori mitjançant un punter o similar.

[Utilitzable en Linux]

Edició de vídeo

[Utilitzable en Lliurex, Windows, Mac, Android, iOS, etc.]

  • OpenShot editor de vídeo relativament senzill, però adequat en molts casos. El seu principal avantatge és la seua senzillesa de maneig.

[Utilitzable en Lliurex, Windows, Mac]

  • Kdenlive Editor de vídeo relativament avançat, però bastant senzill d'usar.

[Utilitzable en Lliurex, Windows]

Grups de xat

  • Telegram  es poden establir missatges a grups d'una forma molt similar a Whatsapp, però no són visibles els números de telefono. Hi ha grups públics, com el canal Aules GVA, el canal de Comunitat TIC, el propi de GVA Educació. Existeixen multitud de grups sobre totes les temàtiques, podeu utilitzar "la lupa" per a buscar.

[Utilitzable en la majories dels navegadors, versió d'escriptori per a Lliurex, Android, iOS]

Guia breu per a transformar activitats docents presencials en activitats online

Amb motiu de la suspensió dels classes es recomana que es realizen activitats docents de manera online. Es recomana utilitzar sempre les aplicacions pròpies de la Conselleria. Ací teniu una guia que us pot ajudar per a transformar activitats docents presencials a activitats per a trebajar a distància.

Educació INTEF

INTEF ha creat un nou lloc web per a ajudar a la Comunitat Educativa en aquest moment d'especial dificultat amb informació i ajuda sobre diferents tipus de recursos per a l'ensenyament online. Pots accedir des d'ací: bit.ly/2vibqni

Apuntes 'Marea Verda'

És un grup de treball de professors de l'ensenyament públic que està elaborant materials curriculars gratuïts. Podeu consultar disponibilitat i condicions en www.apuntesmareaverde.org.es