Com configurar les teues preferències sobre Fòrums i notificacions en Aules

Les opcions de configuració de les preferències del fòrum i les notificacions dels diferents esdeveniments, per a cada sabor d’Aules, es troben disponibles en les Preferències del teu perfil d’usuari:

A continuació, vegem en profunditat la configuració de les dues opcions relacionades amb el tema a tractar:

  1. Configuració/preferències del fòrum. Vegem una a una les opcions que se’ns presenten:

La primera opció és la de triar el tipus de resum que desitgem rebre sobre l’activitat realitzada en els nostres fòrums:

  • Sense resum: podem indicar que no desitgem que ens arribe un resum diari sinó que volem rebre un correu per cada missatge que es produïx en el fòrum. Això pot ser productiu quan el que volem és estar informats el més prompte possible de tota activitat que tinga lloc en els fòrums. Si es tracta d’un fòrum molt actiu l’inconvenient és que rebrem molts correus i podem passar per alt algun d’ells.
  • Complet: si marquem esta opció rebrem un únic correu diari a una hora determinada amb els missatges que s’hagen produït durant eixe període de temps en els fòrums. Esta opció simplifica la tasca de revisió d’activitat, però perdràs temps de reacció davant possibles temes urgents o incidències.
  • Per temes: Funciona exactament igual que el resum diari de fòrums, però en lloc de rebre en este correu-resum tots els missatges, només rebràs el text que la persona que ha escrit el missatge ha indicat com a assumpte. Si no hi ha un sistema delimitat d’assumptes, pensa que moltes persones en realitat no utilitzen en l’assumpte les paraules adequades per a definir la naturalesa del missatge, a vegades l’assumpteno és gens identificatiu, per la qual cosa esta configuració no serà molt útil o fiable per a realitzar un seguiment de l’activitat.

Molt vinculada a l’anterior, tenim l’opció de subscripció automàtica, ja que només ens arribaran resums del fòrum o correus amb els missatges allí enviats si estem subscrits a aquest. Si ací seleccionem que no ens subscriga automàticament (i en el fòrum corresponent no ens subscrivim manualment) no rebrem cap mena de notificació per correu. Ací, el que hem de triar és si desitgem que ens subscriga per defecte o no als fòrums, una vegada escriguem el primer missatge en ells.

En l’opció de vista experimental, el que seleccionem és el mode en què pots veure els missatges. Si indiques l’opció sí, els missatges es mostraran de forma niada (tema-respostes).

Ací indicarem si volem que ens destaque els missatges nous/no llegits o no

I finalment, si hem seleccionat l’opció que la plataforma sí que ens faça un seguiment dels missatges, ens permetrà determinar si en eixe cas desitgem que ens marque els missatges llegits com llegits, o no els marque.

A TINDRE EN COMPTE: La configuració que establisques ací servirà com a regla general per a tots els fòrums en els quals participes en esta plataforma per defecte, no pots discriminar entre els fòrums, per la qual cosa hauràs de pensar com és la configuració que en general més t’interessa. Si desitges fer una configuració diferent per a un/uns fòrums determinats hauràs de fer-ho manualment en la configuració d’eixe fòrum.

La configuració per defecte actuarà sobre els fòrums futurs, no canviarà les opcions amb les quals ja hages realitzat activitat anteriorment, és a dir, no et subscriurà ni desvincularà automàticament de tots els fòrums, sinó que prevaldrà el tipus de subscripció amb el qual hages treballat fins al moment de canviar la configuració. Si desitges canviar estes opcions hauràs de fer-ho manualment en la configuració del propi fòrum.

RECORDA SEMPRE GUARDAR ELS CANVIS.

  • Preferència de notificacions. Ens permet decidir si volem o no rebre una notificació dels diferents mòduls habilitats en Aules i per quina via (web, Email o totes dues). També podem, si ho desitgem, inhabilitar temporalment tot tipus de notificacions seleccionant la casella de “Desactivar les notificacions”.

A TINDRE EN COMPTE

En este quadre és on configurarem com desitgem que ens arriben les notificacions i missatges. Els canvis que realitzem es guardaran automàticament, pots modificar estos paràmetres segons desitges i tantes vegades com vulgues, però tingues en compte que la configuració que apareix per defecte és la que s’ha considerat més adequada per al bon funcionament de l’aula.

Diferència entre Notificació emergent / Correu electrònic: Si marquem les opcions perquè ens arribe per correu electrònic, la notificació t’arribarà al correu amb el qual estàs registrat en Aules. Si selecciones per notificació emergent, la informació t’arribarà a mode de notificació a través de l’aula virtual i podràs visualitzar fàcilment l’arribada d’una notificació pendent en la icona en forma de globus. Recorda que pots seleccionar que t’arriben tant el correu com les notificacions de la plataforma marcant totes les opcions.

Diferència entre en línia/fora de línia: Això fa referència a com vols que se t’avise quan estàs connectat a la plataforma o quan no ho estàs. Per exemple, podries desitjar que si estàs connectat t’arriben en mode de notificacions i quan no estàs connectat es deriven al teu correu electrònic, tingues en compte que d’esta manera se’t pot despistar algun comunicat o, per a evitar-ho, hauràs de revisar tant el teu correu electrònic com les notificacions d’Aules.