CONVOCATÒRIA DE VAGA 23 DE MAIG

Estimades famílies, 

Dijous que ve 23 de maig, la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic ha convocat a tota la comunitat educativa (pares i mares, professorat i alumnat) a una VAGA.  

En conseqüència, us informem que, en el nostre centre, diferent personal, podrà exercir el seu dret a fer vaga.  

PER QUÈ ES CONVOCA LA VAGA? 

Per a exigir els recursos necessaris per a una verdadera inclusió educativa: augment de les plantilles, baixada generalitzada de ràtios… 

Per la NO paralització del Pla Edificant,: que busca seguretat i benestar de tota la comunitat educativa: goteres, tanques exteriors, falta d’instal·lació d’aires condicionats i adequació dels edificis a les condicions de l’emergència climàtica…  

Igualment, es necessita ampliar la xarxa de centres públics, des de 0-3 anys fins als ensenyaments post obligatòries (escoles d’idiomes, centres d’ensenyaments artístics, escoles d’adults, etc.), passant pels col·legis d’infantil i primària i els instituts.  

Per a garantir la igualtat en l’aprenentatge de la nostra llengua. I aconseguir un plurilingüisme real, castellà, valencià i anglés tal com es fa en altres països europeus amb llengües pròpies. 

Per dir NO al districte únic  

Per dir No a les retallades en l’educació pública 

Retallen unitats públiques, massificant les aules i perdent professorat de suport. En les EOI s’han retallat grups i professorat. 

Per a continuar afavorint l’ensenyament dels valors ètics i democràtics  

La PLATAFORMA està integrada per 

Associacions de pares/mares: FAMPA-València, FAMPA-Enric Valor, FAMPA Penyagolosa  

Sindicats: STEPV-Intersindical Valenciana, Federació d’Educació CCOO PV, UGT Ensenyament Servicis Públics PV (UGTSP-PV), CGT Ensenyament. 

Associacions d’alumnes: SEPC València, BEA, Sindicat d’Estudiants. 

Associació de Directors de Primària-PV, Associació de Directors de Secundària, Associació d’Inspecció d’Educació ADIDE-PV. 

Escola Valenciana, CAVE-COVA, Moviments de Renovació Pedagògica PV, València Laica.