Dia mundial de les malalties rares

Febrer és un mes rar, uns anys té 28 dies i altres, quan és de traspàs, 29 dies. Per aquesta peculiaritat que com tantes coses ens van llegar els romans, s’ha triat al 28 i 29 de febrer, depenent de l’any, per a commemorar el Dia mundial de les malalties rares. Les malalties rares són patologies o trastorns que afecten una xicoteta part de la població i, en conseqüència, no solen ser conegudes ni tenen fàcil tractament, perquè les empreses farmacèutiques no poden rendibilitzar les seues investigacions i això provoca que hi haja un desenvolupament minoritari de possibles cures.

Per això, és molt important que les administracions públiques i la societat en general siguen conscients d’aquest problema i mostren tot el seu suport i la seua solidaritat amb les persones afectades. Un bon començament per a visibilitzar aquest assumpte és fomentar el seu coneixement des dels centres d’ensenyament públic, per contribuir a concienciar als joves d’aquests problemes que afecten la societat de la qual formen part.

Des del Joanot Martorell ens sumem a la commemoració d’aquesta data amb la realització de diversos treballs de recerca i divulgació per part de l’alumnat de 1r de batxillerat.