Xarrada sobre la mort i el duel

Amb la mort passa com amb els incendis: en un institut no solen ocórrer, però tots hem de conéixer on estan els extintors i on es troben les eixides. Els instituts són llocs d’aprenentatge i sobre la mort tenim molt a aprendre des del mateix moment en què comença la vida. Si no s’inclou la mort en l’ensenyament no s’estarà educant per a la vida, per tant, és una obligació de l’escola promoure una actitud i un aprenentatge cap a ella.
Per això hem d’abordar la mort i el duel en el nostre centre educatiu, no solament en una situació pal·liativa en la qual hi ha una evidència de pèrdua pròxima, sinó també mitjançant un projecte previ a una eventualitat tràgica.
Des de la Comissió de Convivència del nostre centre, hem cregut convenient abordar el tema del duel d’una manera preventiva en els grups de 1r d’ESO. Per a això hem tingut la sort de comptar amb María Luisa Soriano Jover, mestra de l’aula hospitalària de l’Hospital General Universitari d’Elx, professional amb àmplia experiència i formació en el tema de la mort que ha impartit unes interessantíssimes xarrades.

Moltes gràcies, María Luisa!