Education for Sustainable Developement

Davant els grans desafiaments que imposa el segle XXI com el canvi climàtic, la crisi energètica, l'encariment de la vida, l'escassetat de l'aigua i el consum descontrolat, fa falta un canvi en la ideologia de la societat, la qual ha de convertir-se en una de caràcter "sostenible". Per a aconseguir aquest objectiu, la Unió Europea va plantejar els famosos "Objectius de Desenvolupament Sostenible", que són la ruta a seguir per a canviar el nostre model actual en la societat del demà d'ací a l'any 2030 (Agenda 2030)

A aquest efecte, l'IES Severo Ochoa d'Elx, mitjançant el projecte Erasmus KA1 "Cap al 2030", va proposar la mobilitat d'un dels seus docents, don Ángel Ávila Freire (departament de Física i Química), per a assistir a un curs de formació sobre educació en desenvolupament sostenible. Aquest curs va tindre lloc a la ciutat de Chania, situada a l'illa de Creta, Grècia, del 4 al 9 de juliol de 2022. Va ser organitzat per la identitat IDEC i es va desenvolupar en el MAICh (Institut Mediterrani d'Agricultura de Chania).

Gràcies a la formació rebuda, el nostre company va tornar a Espanya amb idees i propostes interessants per a aplicar en el nostre centre i convertir-lo en un institut sostenible del segle XXI. Mesures com realitzar una bona campanya de màrqueting per a promocionar les nostres iniciatives sostenibles, promoure hàbits saludables, el consum d'aigua en botelles reutilitzables per a reduir els plàstics, el consum responsable de l'electricitat en el centre o aprofitar els nostres espais a l'aire lliure, són algunes de les propostes que ens va fer després de la seua difusió en el grup Erasmus.

Finalment, l'autor d'aquesta publicació vol agrair a la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport i a la Unió Europea pel finançament rebut i, per descomptat, als companys i coordinadors del projecte Erasmus del centre per donar-li l'oportunitat de formar-se fora del país.

Erasmus_Ángel1
Erasmus_Ángel2