BIBLIOTECA VIVENT

Els passats dies 8 i 9 d'abril l'IES SEVER OCHOA d'Elx va realitzar la seua ja tradicional activitat de la "Biblioteca Vivent" en col·laboració amb diferents entitats i ONGs dedicats al desenvolupament de països en vies de desenvolupament i atenció als immigrants i refugiats. Tot això emmarcat del projecte "El Viatge a Cap part" i amb la col·laboració d'Elx Conviu.

Durant aquestes dues jornades, diferents "llibres" és a dir cooperants de ONGs, refugiats per asil polític, refugiats o immigrants per raons econòmiques van respondre a les preguntes dels nostres alumnes de Primer de l'ESO. D'aquesta forma els nostres llibres van donar a conéixer els seus vivències, les raons de la seua fugida, les seues circumstàncies personals, els seus records, vivències...

Destaquem el cas de María Esperanza Ramírez que va haver de fugir de Colòmbia per l'assetjament dels paramilitars o el de Gerson Ovidio Galeano que va fugir de Veneçuela per raons de persecució política. També vam conéixer a Alejandro De Olivera Bueno que va buscar una vida millor a Espanya amb els seus fills des de l'Uruguai. Destaquem també la presència de José Abad de la ONGD Tushirikiane que col·labora en països africans a favor del desenvolupament.

En resum, una activitat molt intensa i viscuda que ens va omplir d'emocions i vivències.