DIA DE LA DIVERSITAT FUNCIONAL

El passat 3 de desembre, i com ja és tradicional des de fa anys, l'IES SEVERO OCHOA d'Elx va commemorar el Dia Internacional de la Diversitat Funcional amb una gran jornada plena d'emocions. De nou, els alumnes del Sever Ochoa al costat dels alumnes del Col·legi d'Educació Especial El Tamarit d'Elx, van participar en un conjunt de tallers, jocs i activitats culturals i lúdiques encaminades a visibilitzar al col·lectiu de diversos funcionals. Tot això amb l'objectiu d'eliminar estigmes i prejudicis i crear una societat més justa, equilibrada i igualitària.

D'aquesta manera els 200 alumnes participants es van dividir en huit grups mixtos amb participants de tots dos centres. Els tallers van ser els següents: taller de ràdio escolar, voley assegut, de cuina (cardes), músic-teràpia, de gestió emocional a través del dibuix, goalboal, hort i jardineria i elaboració de boles anti-estrés.

Per a acabar la jornada, tot l'alumnat i professorat van participar en un gran ball final en l'entrada de l'institut. D'aquesta forma, la música, l'art, la ràdio i la jardineria van ajudar a fomentar la unió i participació igualitària entre tot l'alumnat independentment de la seua procedència i característiques.

En resum, gaudim d'un dia ple d'emoció, diversió i integració.