radiosevero

Entrevistes, reportatges, actualitat... i tot elaborat per l'alumnat de Taller de Ràdio de 1r i 2n d'ESO

Ràdio Severo és un projecte de taller de ràdio que ha sorgit per als  alumnes d’ESO a l’IES Severo Ochoa d’Elx durant el curs 2021-2022. Amb aquesta idea el Departament de Valencià, amb l’ajut indispensable de l’Equip directiu del centre, tracta de desenvolupar un sistema de reforç de la nostra llengua enfocat dins d'un model d'introducció a la ràdio com a mitjà de comunicació i a les tecnologies de la informació i la comunicació, no sols a l'aula, sinó en tota la vida acadèmica del centre educatiu. En aquest sentit, el projecte implica en el seu desenvolupament a tots els membres de la comunitat educativa: pares, personal docent i no docent i, sobretot, els alumnes que participen en la preparació, elaboració i emissió de les seccions de l’emissora.

El Taller Ràdio Severo està dirigit especialment com a optativa de lliure elecció als alumnes de 1r i 2n de l’ESO, als quals se’ls ofereix l'oportunitat de millorar les seues habilitats lingüístiques en valencià a la vegada que formen part d'un equip cooperatiu que pretén dur endavant un mitjà de comunicació modest com és la ràdio del seu centre educatiu.

Cal remarcar que el treball radiofònic resulta un estímul que potencia diferents activitats escolars des de moltes perspectives com ara:

  • Reforça el treball en equip.
  • Fomenta la visió crítica, el debat i l’aprofundiment del pensament.
  • Estimula l'ús de la comunicació oral, ensenya a utilitzar la veu, amplia el vocabulari i, en definitiva, ajuda a saber expressar-se.
  • Fomenta el respecte per l'interlocutor –l’altre-.
  • Dona responsabilitat als alumnes en una tasca que va més enllà del llapis i paper.
  • Possibilita l'estudi i reforç de la llengua en un context divertit.

Per tant, el que pretenem és sembrar inquietuds en els nostres alumnes, fomentant totes les possibilitats esmentades a la vegada que potenciem tot plegat el respecte, la tolerància, la companyonia, la responsabilitat i l’estima pel centre i, sobretot, per la nostra llengua.

Marc600

Marc Loza
Coordinador Taller Ràdio 1r d'ESO

sonia600

Sònia Gonzàlez
Coordinadora Taller Ràdio 2n d'ESO.

Taller de Ràdio 1r ESO – Entrevista

5 de January de 2022

Entrevistem Pablo Gisbert: «Fa sis anys que em dedique a l’ensenyament, estic molt a gust a l’IES Severo Ochoa i estaria disposat a tornar-hi el curs pròxim» Qui és Pablo Gisbert? En aquesta entrevista que li fan alummes de 1r d’ESO del Taller de Ràdio hem pogut xarrar un poc amb Pablo Gisbert, un professor … Read more

Taller Ràdio 1r ESO – Setmana benvinguda

5 de January de 2022

1r d’ESO comença el curs 2021-22 amb la popular “Setmana de Benvinguda“

Comença el Taller de Ràdio de 1r d’ESO en Ràdio Severo

7 de December de 2021

En aquest primer reportatge de presentació, Inás, Bianka, Sofía, Iliyas i Rocío ens expliquen en què consistirà el Taller de Ràdio de 1r d’ESO i quines són les seccions que hi podrem trobar. Novembre 2021 Duració: 2′ 38” Autors: Bianka Guillén (1r D), Inás Alaoui (1r D), Sofía Zaím (1r C), Iliyas Daif (1r D), … Read more